IV: Novak izgubio set, sledi Čilić

Izvor: B92, 11.Mar.2014, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IV: Novak izgubio set, sledi Čilić

Novak Đoković teže nego što se očekivalo plasirao se u osminu finala turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedio Alehandra Gonsalesa sa 6:1, 3:6, 6:1.

Sledeći Đokovićev suparnik biće Marin Čilić, koji je u dva seta savladao Tomija Robreda.

Novak je odlično počeo meč i prvi set je dobio sa 6:1, mada je i Kolumbijac bio stegnut i impresioniran protivnikom i centralnim terenom na kojem se našao.

Početkom drugog seta Đoković je propustio šansu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dokrajči rivala, koji je malo-pomalo ulazio u ritam. Na to su se nadovezale Novakove oscilacije, koji je nekoliko puta iz sredine igrališta slao loptice u mrežu.

BetaAP Photo/Mark J. Terrill

Upravo na taj način Novak je u osmom gemu prepustio brejk 91. teniseru sveta, koji uskoro osvaja i set.

Ključni je bio drugi gem odlučujućeg seta, u kojem je Novak spasao 40:0 i još šest gem lopti, pre nego što je drop šotom napravio brejk. Do kraja je Đoković napravio još jedan brejk i lagano je priveo meč kraju.

Narednog protivnika Marina Čilića Novak je dobio u svih sedam međusobnih okršaja, a poslednji put igrali su 2012. u Sinsinatiju.

Ipak, Čilić ove sezone igra sjajno sa Goranom Ivaniševićem kao trenerom – osvojio je dve titule (Zagreb i Delrej Bič) i igrao je finale u Roterdamu. Hrvat ima 25 godina i trenutno je 26. na ATP listi.

Tok meča:

Već na startu meča bilo je vidljivo šta Đokovića muči već neko vreme. Srpski teniser igrao je dobro, uspeo je u drugom gemu da napravi i brejk, ali tek nakon što je iskoristio petu brejk loptu.

Nakon što je probio barijeru napravivši brejk, Đoković je zaigrao mnogo opuštenije i to se odmah preslikalo na semafor. Srpski teniser dobio je 14 uzastopnih poena i posle 20 minuta imao je velikih 5:0.

Gonsales je nakon narednog gema uspeo da se 'upiše' na semafor, ali to je bilo sve od njega u prvom setu - 6:1 posle 29 minuta.

Novak je pripretio već u prvom gemu drugog seta, ali je Kolumbijac uspeo da stigne do vođstva. Usledio je sličan servis gem Novaka, sa istim ishodom, da bi drugi teniser sveta u trećem gemu olako propustio dve prilike za brejk - 2:1.

Nastavilo se u ritmu 'gem za gem', bez previše uzbuđenja i šansi za brejk, da bi Novakov pad u igri Gonsales iskoristio u osmom gemu. Srpski teniser uspeo je da se vrati posle 0:30, ali je na brejk loptu neiznuđenom greškom predao rivalu prvi brejk na meču - 5:3.

Nije se Kolumbijac uplašio prilike, sigurno je servirao i, sa samo jednim izgubljenim poenom u gemu, asom izjednačio rezulat u setovima - 6:3.

Na startu trećeg seta Đoković je osvojio početni gem i za nijansu je podigao nivo igre koji je u drugom delu igre bio jako nizak.

Osvojio je Novak prvi gem, a onda je u desetak minuta dugom drugom gemu napravio brejk. Gonsales je igrao dobro, vodio je 40:0, a Đoković je ukupno spasao devet gem lopti, da bi svoju prvu realizovao drop šotom za 2:0.

Do kraja je Đoković napravio još jedan brejk i lagano je priveo meč kraju za sat i 40 minuta igre.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.