HOPMAN KUP: ĐOKOVIĆ-GOLUBJEV 2:1

Izvor: Kurir, 02.Jan.2011, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOPMAN KUP: ĐOKOVIĆ-GOLUBJEV 2:1

U drugom meču Hopman kupa Novak Đoković pobedio je Andreja Golubjeva sa 2:1 i tako je selekcija Srbije povela sa 2:0 protiv Kazahstana. Na redu je miks dubl u kojem će Ana i Novak igrati protiv Švedove i Golubjeva.

Novak je loše odigrao prvi set i izgubio je taj deo igre sa 4:6. U drugom i trećem setu naš teniser je bio bolji i sigurniji na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << što je rezultiralo sa dva osvojena seta, 6:3 i 6:1, i pobedom od 2:1, prenosi RTS.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoje servise, sve do osmog gema, kada je Golubjev, posle velikih problema Đokovića sa servisom, napravio brejk i poveo sa 5:3.

Treći teniser sveta je odmah vratio brejk, ali je u narednom gemu loše servirao i dozvolio Kazahstancu da mu ponovo oduzme servis i povede u meču.

Đoković je mnogo bolje igrao u drugom setu, već u prvom gemu napravio je brejk, a zatim i u petom i posle gema na svoj servis poveo sa 5:1. Golubjev je nakon toga pojačao, osvojio dva uzastopna gema, ali je srpski teniser u devetom gemu sačuvao svoj servis i izjednačio u meču.

Srpski teniser je potpuno nadigrao protivnika u odlučujućem setu, dozvolivši mu da osvoji samo jedan gem.

"Srećan sam što sam doneo poen Srbiji. Ne želim da tražim izgovore, ali pre dva dana sam doputovao u Pert i to nije bilo dovoljno da se adaptiram na uslove i novu vremensku zonu. Zadovoljan sam pobedom protiv Golubjeva, on je igrao zaista sjajno", rekao je Đoković posle meča.

U drugom kolu, u utorak, Srbija će igrati protiv Australije. Ivanovićeva će igrati protiv Ališe Molik, a Đoković protiv Lejtona Hjuita.

Australija je u prvom kolu Grupe A pobedila Belgiju sa 2:1.

Pored Srbije i Kazahstana u grupi A su selekcije Australije i Belgije, dok su u grupi B prestižnog takmičenja Velika Britanija, Francuska, Italija i Sjedinjene Američke Države.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.