Glava kakvu niko nema

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 19:02

Glava kakvu niko nema

Novak Đoković sedmi put u karijeri uspeo je da pobedi na Grend slem meču posle gubitka od 2-0 u setovima.

Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona pobedio Janika Sinera, čime je još jednom pokazao da poseduje najbolju "glavu" i mentalitet najvećih pobednika.

Novak je prvi put uspeo da se vrati iz gotovo nemoguće situacije davne 2005. u drugom kolu Vimbldona kada je pobedio Španca Garsiju Lopesa

Do drugog takvog preokreta morali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sačekamo šest godina, a iz ove perspektive taj trijumf je možda i najslađi. Novak je 2011. u polufinalu US opena pobedio Rodžera Federera 3-2 (6-7 (7), 4-6, 6-3, 6-2, 7-5).

Godinu dana kasnije nadoknadio je isti zaostatak protiv Andreasa Sepija na Rolan Garosu, a 2015. na Vimbldonu na isti način savladao je Kevina Andersona.

Prošla godina bila je posebna za Đokovića jer je na jednom turniru dva puta došao od 0-2 do 3-2. Prvo je pobedio Lorenca Musetija, a zatim je u finalu Rolan Garosa bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

I konačno - u utorak 5. jula kompletirao je i sedmi povratak, ovoga puta protiv Janika Sinera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.