Gilbert savetuje: Kako pobediti Novaka?

Izvor: B92, 14.Mar.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gilbert savetuje: Kako pobediti Novaka?

Bred Gilbert, nekadašnji svetski broj 4, a sada analitičar za TV ESPN, pokušao je da odgonetne koje savete bi dao igraču protiv Novaka Đokovića.

Srpski teniser dominira svetskim tenisom od 2011. godine, a posebno briljantan bio je 2015. godine kada je osvojio tri Gren slema i igrao u finalu Rolan Garosa.

Gilbert ističe da nikada nije video da neko igra bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenis od najboljeg igrača sveta.

„Nisam nikoga video da igra bolje tenis. Pre svega, da pogledamo šta je Đoković uradio. Bio je ’zauvek’ treći na svetu. Jurio je dvojicu momaka koji imaju ogroman broj navijača. Đoković igra na genijalnom nivou, a opet nema toliko mnogo navijača. Mene jednostavno zadivljuje nivo koji prikazuje svakog dana i gde će stići u narednih 36 meseci“, rekao je Gilbert i dodao:

„Pogledajte meč koji je Đoković odigrao protiv Simona na Australijan openu. 99,9% igrača bi izgubilo taj meč. Činjenica da je on pronašao put da dobije taj meč i onda osvojio turnir zacementirala je njegov nivo genijalnosti. Kao što su radili Federer, Rafa, Sampras... Oni su gurali sve ostale da se poboljšaju. Sada svi ostali igrači moraju da se prilagode Novaku. To je Federer radio svima, a to sada Đoković radi.“

Na pitanje šta bi savetovao Đokovićevog rivala da mu je trener Gilbert kaže:

„Ako igrate protiv Đokovića, morate da osvajate lake poene servisom. I morate da igrate hrabro. Morate da pokušate da ga izbacite iz ritma. Simon je to uspeo na čudan način jer je samo vraćao lopticu u teren, ali generalno, morate da skratite poen i jednostavno morate da osvajate neke lake poene.“
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.