Đoković u polufinalu Vimbldona

Izvor: Studio B, 03.Jul.2013, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u polufinalu Vimbldona

Najbolji teniser svata Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 3:0 u setovima (7:6, 6:4, 6:3).

Đoković će u polufinalu igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je pobedio Španca Davida Ferera sa 3:0 u setovima.   

Već u prvom gemu Đoković je imao dve brejk lopte, ali je Berdih uspeo da se odbrani. U sledeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << četiri gema oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, a novu priliku za brejk Đoković je imao u sedmom gemu, koju takođe nije iskoristio. Do kraja seta nije bilo brejkova, pa je pobednik rešen u taj-brejku, koji je dobio srpski teniser sa 7:5 i poveo sa 1:0 u setovima jednog sata igre.   

Za razliku od prvog, drugi set su obeležili brejkovi. Berdih je na startu seta dva puta oduzeo servis Đokoviću i poveo sa 3:0, ali je onda najbolji teniser sveta zaigrao mnogo bolje. Osvojio je četiri gema za redom i preokrenuo rezultat na 4:3, da bi u desetom gemu još jednom napravio brejk i osvojio i drugi set rezultatom 6:4.   

Treći set, a ujedno i meč, rešen je u četvrtom gemu. Đoković je tada poveo sa 3:1 da bi do kraja seta samo održao tu prednost i posle dva sata i 18 minuta igre plasirao se u polufinale Vimbldona.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Igram svoj najbolji tenis na travi!

Izvor: NaDlanu.com, 03.Jul.2013

Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je danas da je meč protiv Tomaša Berdiha bio težak i da ni malo nije bilo lako izboriti plasman u polufinale Vimbldona... "Bio je snažan početak meča danas. Imao sam nekoliko šansi da dobijem prvi set, ali je uspeo je da se odbrani. U taj-brejku je odlučila...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.