Đoković u finalu Madrida protiv Mareja

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2016, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u finalu Madrida protiv Mareja

Teniser Srbije Novak Đoković plasirao se večeras u finale mastersa u Madridu pošto je pobedio šestog tenisera sveta Keija Nišikorija iz Japana u dva seta, 6:3, 7:6.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis sve do osmog, kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 5:3. Prvi igrač sveta je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.

Srpski igrač je u petom gemu drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << seta oduzeo servis Nišikoriju, a posle gema osvojenog na svoj servis poveo je sa 4:2. On je u osmom gemu spasio brejk loptu, ali mu to nije pošlo za rukom u desetom, pa je Nišikori izjednačio na 5:5. Đoković je u tom gemu imao četiri meč lopte, ali je i napravio dve duple servis greške. To je prvi put na ovogodišnjem na mastersu u Madridu da je Djoković izgubio gem na svoj servis.

Obojica su posle toga osvojili po gem na svoj servis, pa su set i meč odlučeni u taj-brejku koji je Djoković dobio sa 7:4 i tako posle dva sata, u 10. duelu sa Nišikorijem, ostvario osmu pobedu.

Đoković će u sutrašnjem finalu igrati protiv branioca titule Britanca Endija Mareja, koji je u polufinalu pobedio domaćeg igrača Rafaela Nadala sa 7:5, 6:4.

On je do sada protiv drugog igrača sveta Mareja igrao 31 meč i pobedio u 22, od kojih u poslednja tri. Oni su ove godine igrali jednom, u finalu Australijan opena, kada je Đoković pobedio sa 6:1, 7:5, 7:6.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.