Đoković u četvrtfinalu u Dubaiju

Izvor: B92, 27.Feb.2013, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu u Dubaiju

Prvi reket sveta Novak Đoković u ovim trenucima igra meč drugog kola turnira u Dubaiju sa Špancem Robertom Bautista-Agutom i vodi 1:0 u setovima.

Njima dvojici je to prvi međusobni susret, a zanimljivo je da je Bautista-Agutu to prvi meč protiv prvog na svetu u karijeri.

Pobednik tog duela u četvrtfinalu će igrati sa Andreasom Sepijem iz Italije, koji je pobedio Lukaša Rosola sa 6:3, 7:5. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Tekstualni prenos meča možete da pratite na našem sajtu.

Iako je Bautista-Agut odlično prekuo i vrlo brzo izborio dve gem lopte, Novak je uspeo da prekrene i dođe do brejka na startu meča. U istom ritmu nastavio je i na svom servisu i bez izgubljenog poena došao do 2:0, da bi u naredna dva gema samo nastavio svoj niz. Prvo je lako ponovo oduzeo Špancu servis, a potom mu na svom nije prepustio ni poen. Bautista-Agut je potom došao do prvog gema na meču, ali je Novak posle još jednog sigurnog servis gema već u sedmom gemu izborio dve set lopte, od kojih je iskoristio prvu već posle 22 minuta igre.

U drugom setu Novak je takođe bio nezaustavljiv, lako i brzo je poveo sa 3:0, pre nego što je španski teniser uspeo da mu prekine niz sjajnim servisima, iako je prvi reket sveta imao brejk loptu u četvrtom gemu. U narednim gemovima obojica su bili sigurni na svojim servisima, ali je u devetom, baš kada je servirao za meč, Đoković svom protivniku dozvolio brejk. Deseti gem drugog seta bio je ubedljivo najduži na meču, viđeno je dosta preokreta, ali je Bautista-Agut odbranio sve četiri Novakove meč lopte za izjednačenje 5:5. Đoković je bez problema potom poveo sa 6:5, da bi Španac izjednačio, pa se ušlo u taj-brejk.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Đoković na korak od polufinala, 5:2 u drugom setu

Izvor: Kurir, 28.Feb.2013, 16:49

Do meča sa Del Potrom, Đoković je stigao sigurnom igrom, koja za njegove standarde nije bila briljantna, ali svakako dovoljna da se bez problema i drame dobije meč protiv Andreasa Sepija..Najbolji svetski teniser Novak Đoković savladao je Andreasa Sepija 6:0, 6:3, u četvrtfinalu ATP turnira u...

Nastavak na Kurir...

Novak impresivno do polufinala

Izvor: B92, 28.Feb.2013

Prvi teniser sveta Novak Đoković igra četvrtfinalni meč ATP turnira klase 500 u Dubaiju sa Italijanom Andreasom Sepijem...Prvi set Novak je dobio sa 6:0, u drugom je 5:2...Prvi gem trajao je neočekivano dugo, punih osam minuta, a dobio ga je na svoj servis Novak. Od tog trenutka Đoković je bio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.