Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković spreman za četvrtfinale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, izjavio je danas da je zadovoljan današnjom pobedom od 3:0 nad Jan-Lenardom Strufom iz Nemačke, kojom se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, i naveo da ne namerava da menja stil igre u nastavku Otvorenog prvenstva Francuske.

„Drago mi je što meč (protiv Štrufa) nije dugo trajao, jer sam tako ostvario cilj da odradim posao što efikasnije uz što manji utrošak snage“, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Novak posle meča koji je trajao nešto više od sat i po.

Analizirajuči duel, Đoković je podsetio da je njegov protivnik dobro startovao, da jer imao dosta vinera i da su obojica na početku bila izjednačena. Preokret u tom setu, a i za čitav meč, nastao je kada je on kod rezultata 4:3 oduzeo Štrufu servis. „Posle toga, Štruf je oslabio u igri, a ja sam počeo bolje da igram i tako do kraja“, rekao je Novak priznavši da su mu „teški uslovi na terenu (padala je kiša) išli na ruku“.

Na pitanje izveštača Novog magazina da li mu je bilo dosadno kad je video da se treći set odvija identično kao i prethodni, Novak se nasmejao i rekao: „želeo bih da do kraja dobijem još takvih identičnih setova i uopšte mi neće biti dosadno.“

Đokovićev protivnik u četvrtini finala biće bolji u duelu između Italijana Fabija Fonjinija i Nemca Aleksandra Zvereva. Fonjini je do osmine finala stigao pobedom nad Špancem Bautistom, a Zverev je u trećem kolu eliminisao Dušana Lajoviča.

Što se tiče priprema za četvrtfinale, Novak je kazao da će se « pridržavati onog što funkcioniše. » Dodao je da « igra dobro i da se oseća dobro » na turniru i da « ne misli da stvari treba da preuveličava » ili da na nečemu posebno radi zato što mu predstoji četvrtfinalni meč.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.