Đoković slomio Kavčiča

Izvor: Vesti-online.com, 30.Maj.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković slomio Kavčiča

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treću rundu Rolan Garosa pošto je eliminisao Slovenca Blaža Kavčiča.

Đoković je posle više od dva sata borbe na "Suzan Lenglen" terenu slavio sa 6:0, 6:4, 6:4 i izborio meč protiv boljeg iz duela Devildera i Berera.

Đoković je dominirao u prvom setu koji je osvojio sa maksimalnih 6:0. Kavčič se razigrao u drugom, stekao brejk prednost ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Đoković uspeo da preokrene na 6:4. Sve do desetog gema bio je egal u trećem, ali je Novak uspeo da slomi otpor rivala.

Danas će na terene Rolan Garosa još dvoje srpskih tenisera - Viktor Troicki i Ana Ivanović.

Đoković je krenuo snažno pred polupraznim tribinama terena "Suzan Lenglen" od prvog gema i sa četiri odlična servisa poveo u meču. Novak je Slovencu odmah stavio do znanja da mu neće dozvoliti da ga namuči kao Potito Staraće, pa je brzo stigao do dve brejk lopte i već prvu pretvorio u poen za prednost, a onda novom seriju moćnih udaraca stigao do 3:0.

Slovenac je u četvrtom gemu donekle uspeo da pronađe rešenje za Novakovu igru i stigne do dve gem šanse, ali je Đoković podigao ritam i sa tri uzastopna poena izborio novu brejk šansu. I ovaj put prvi reket sveta šansu koristi iz prve za potvrdu prvog seta.

Đoković i u finišu seta nastavlja da "bombarduje" Kavčiča sa svih strana i u velikom stilu dobija set sa maksimalnih 6:0.

Drugi set naš teniser otvara novim sigurnim poenom, da bi tek osmi gem pripao Kavčiču koji je za osvajanje prvog poena nagrađen velikim aplauzom navijača.

Osvojen gem i podrška sa trbina su očigledno vratili samopouzdanje Slovencu koji je potom odigrao najbolji gem u meču i stigao do dve brejk šanse, Novak pravi dve greške i Kavčič stiče prednost u drugom setu 2:1.

Slovenac odmah konsoliduje i svoj servis te kapitalizuje brejk za 3:1, a onda nastavlja sa agresivnom igrom na servis Đokovića te stiže do nove brejk šanse. Iako uzdrman pritiskom rivala, Đoković stabilizuje igru i osvaja bitan gem u drugom setu.

Ipak, Kavčič je nastavio u svom ritmu i snažnim bekendom osvojio i četvrti gem, a onda nastavio pritisak na Đokovića koji je ponovo morao da se namuči da odbrani svoj servis (4:3).

Usledila je žestoka borba za osmi gem, Kavčič je imao blagu prednost, ali je Đoković velikim pritiskom uspeo da konačno slomi servis rivala i vrati brejk za izjednačenje na 4:4.

Izgubljena prednost i dugi poeni uticali su na Slovenca pa je Đoković lako poveo 5:4, a onda stigao do 30:0 u desetom gemu. Kavčič je uspeo da izjednači, ali je Novak sa dva lepo odrađena poena stigao do brejka i poveo 2-0 u setovima.

Sjajna borba Srbina i Slovenca nastavljena je i u trećem setu, Kavčič je svim snagama napadao Đokovića, ali su obojica čuvala servis u prvih osam gemova (4:4), iako je Đoković imao dve brejk šanse.

Đoković je potom na 5:4 stigao do dve meč lopte sa 40:15, Kavčič je uspeo da spasi obe, Novak dobrim riternom stekao još jednu šansu koju je takođe ispustio.

Traća nije bila srećna, ali jeste četvrtak prilika pa je Đoković sa 6:0, 6:4, 6:4 posle oko dva sata borbe prošao u treću rundu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković u trećem kolu

Izvor: Akter, 30.Maj.2012

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je rutinski savladao Slovenca Blaža Kavčića sa 6:0, 6:4, 6:4.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.