Đoković prvo protiv Ljubičića

Izvor: Politika, 12.Okt.2010, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković prvo protiv Ljubičića

Naš najbolji teniser Novak Đoković, drugoplasirani na svetskoj listi, igraće prvo protiv Hrvata Ivana Ljubičića (17. mesto) u Šangaju, na poslednjem od devet turnira u sezoni iz takozvane masters serije, koji su najjači posle četiri za „gren-slem”.

Naš as je kao drugi nosilac bio slobodan u prvom kolu, a hrvatski igrač je s mukom slomio otpor najboljeg domaćeg tenisera Ce Džanga (308), kome je organizator bio dodelio takozvani poseban poziv za učešće. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Bilo je 5:7, 6:3, 6:4, a meč je trajao više od dva i po časa.

Zbog Džanga, naravno, igrano je na glavnom stadionu „Ći Džung”, jednom od kineskih čuda savremene arhitekture, gde se pokretni krov zatvara za osam minuta u slučaju kiše, a tako je i učinjeno (na drugim igralištima mečevi su prekinuti).

Ukoliko Đoković prođe dalje, sastaće se u osmini finala s najuspešnijim iz susreta Gael Monfis (Francuska, 14. mesto) – Benjamin Beker (Nemačka, 61), Rišar Gaske (Francuska, 31) – Ernests Gulbis (Letonija, 26).

U međusobnim mečevima naš teniser vodi protiv Ljubičića sa 6:2 u pobedama.

Ove godine je 2:1 za našeg asa (sva tri duela na tvrdoj podlozi).

Đoković je pobedio u četvrtfinalu u Dubaiju početkom godine s 2:6, 6:4, 6:0, a taj turnir je i osvojio.

Uspešniji je bio i u susretu naše i hrvatske reprezentacije u četvrtfinalu Dejvisovog kupa u Splitu – 7:6 (7:3), 6:4, 6:1.

Hrvatski igrač je bio bolji na turniru iz masters serije u Indijan Velsu sa 7:5, 6:3.

Igraće se u sredu, a to je samo dva dana posle Đokovićevog finala sa Špancem Davidom Fererom u Pekingu.

Ako mu je uteha, Ferer je igrao već danas

G. A.

objavljeno: 12/10/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.