Đoković poražen od Robreda u osmini finala

Izvor: Politika, 15.Avg.2014, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković poražen od Robreda u osmini finala

SINSINATI – Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale masters turnira u Sinsinatiju pošto je u osmini finala izgubio od Španca Tomija Robreda u dva seta - 7:6 (8:6), 7:5.

Đoković je ponovio slabu igru i u drugom meču u Sinsinatiju, ali za razliku od Francuza Žila Simona, Robredo je umeo da kazni njegove greške.

Srpski as je potvrdio da nije ni blizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << željene forme na jedinom turniru iz masters serije kojeg do sada nije osvojio. Bio je previše pasivan, slabo se kretao igrajući uglavnom sa osnovne linije, a njegove udarce raspoloženi Španac je zaustavljao bez većih problema.

Robredo je, s druge strane, bio znatno agresivniji i precizniji i to mu se na kraju isplatilo za tek drugu pobedu nad srpskim asom u njihovom osmom međusobnom okršaju.

Španac nije posustao ni kada je prokockao dve meč lopte pri vođstvu od 5:4 u drugom setu, bio je prisebniji i konkretniji u svim elementima igre, pa je slavio potpuno zasluženo.

Robredo u borbi za polufinale čeka pobednika duela između Rusa Mihaila Južnjog i Španca Davida Ferera.

Masters u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od četiri miliona dolara.

----------------------------------------------

Đoković: Razočaran sam, moram da budem bolji u Njujorku

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, posle razočaravajuće eliminacije u osmini finala Sinsinatija i nove izgubljene šanse da osvoji jedini Masters koji mu nedostaje, rekao je da je očigledno da ne igra kako bi trebalo.

„Razočaran sam, više je nego očigledno da ne igram ni blizu kako bi trebalo”, istakao je Đoković posle poraza u dva seta od španskog veterana Tomija Robreda.

Srpski teniser, koji je i prethodne nedelje u Torontu zaustavljen u osmini finala od Žoa-Vilfreda Conge nada se boljoj formi na US openu.

„Razočaravajuće je doživeti još jedan poraz u Sinsinatiju, ali to je sport. Verujem da će biti bolje u Njujorku”, poručio je Đoković, koji je na ovom turniru igrao četiri puta u finalu i sva četiri puta izgubio.

Sa druge strane Robredo, kome je trijumf nad Đokovićem prvi nad „brojem 1” posle 11 godine i pobede nad Lejtonom Hjuitom nije krio zadovoljstvo.

„Kada jednog dana završim karijeru i budem sedeo kod kuće moći ću da pričam prijateljima o ovom danu”, izjavio je Robredo, koji će u četvrtfinalu igrati protiv zemljaka Davida Ferera.

Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od četiri miliona dolara.

Tanjug

objavljeno: 15.08.2014
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Nole: Biće bolje u Njujorku

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2014

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije uspio da se plasira u četvrtfinale masters turnira u Sinsinatiju pošto je u osmini finala izgubio od Španca Tomija Robreda u dva seta - 6:7(6), 5:7...Đoković je ponovio slabu igru i u drugom meču u Sinsinatiju, ali za razliku od Francuza Žila Simona,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.