Đoković pobedio Slovenca  Kavčića

Izvor: Politika, 30.Maj.2012, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković pobedio Slovenca Kavčića

PARIZ – Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je danas savladao Slovenca Blaža Kavčića sa 6:0, 6:4, 6:4.

Đoković je do drugog trijumfa u dva međusobna duela sa Kavčićem došao posle dva sata i 14 minuta igre, uz veoma solidan otpor rivala, posebno u drugom, ali i u finišu terćeg seta, s obzirom na to da je Novak iskoristio tek četvrtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << meč loptu.

Naredni protivnik srpskom teniseru biće bolji iz duela Mihael Berer (Nemačka) - Nikola Devilder (Francuska).

Kasnije danas na teren izlaze Ana Ivanović protiv Izraelke Šahar Per i Viktor Troicki, koji će igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija.

--------------------------------

Đoković: Vratio sam Kavčića u meč, ali ide dobro

PARIZ – Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle današnje pobede protiv Blaža Kavčića i plasmana u treće kolo Rolan Garosa izjavio je da je svojim greškama dozvolio Slovencu da se vrati u meč.

Đković je u prvom setu „pregazio” Kavčića sa 6:0, da bi se u naredna dva prilično mučio 6:4 i 6:4, ali ipak došao do planiranog trijumfa.

„Jednostavno sam stao i dao mu mogućnost da se vrati u meč posle perfektnih prvih sedam gemova. Ali, to je tenis. Kavčić se dobro branio u drugom i trećem setu i nije grešio kao na startu meča”, rekao je Đoković na konferenciji za medije posle meča.

On je dodao da je zadovoljan trenutnom formom.

„Sve funkioniše odlično, iz meča u meč osećam se sve bolje. Radio sam naporno na servisu u prethodne dve godine i mogu da budem srećan, jer sam taj segment igre doveo na visok nivo čak i na šljaci”, rekao je Đoković.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv kvalifikanta Nikole Devildera iz Francuske, koji je u prvom kolu eliminisao Nikolu Krajinovića, a danas je takođe ubedljivo savladao Nemca Mihaela Berera sa 7:6, 6:4, 6:2.

Tanjug

objavljeno: 30.05.2012.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.