Đoković pobedio Monfisa za osminu finala Toronta

Izvor: Politika, 06.Avg.2014, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković pobedio Monfisa za osminu finala Toronta

TORONTO – Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom je startovao na turniru masters serije u Torontu savladavši u 2. kolu Francuza Gaela Monfisa u tri seta - 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2).

Đoković je uz mnogo problema izborio startnu pobedu na turniru kojeg je do sada osvajao tri puta (2007, 2011, 2012). Žestoko se namučio u prvom meču nakon trijumfa na Vimbldonu, ali je na kraju ipak pronašao ključ za uspeh protiv Monfisa, trenutno 22. na ATP listi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Prvi set srpski teniser je osvojio uz dva brejka, u šestom i završnom gemu, ali je u drugom usporio ritam, uz mnogo neočekivanih grešaka, s tim da se i Francuz mnogo snažnije suprotstavio u nastavku borbe.

Trudio se Monfis svim silama da konačno prekine „crnu seriju” u međusobnim duelima protiv Đokovića, izjednačio je posle taj-brejka u setovima i najavio moguće iznenađenje.

U završnom setu Francuz nije posustajao, činilo se da može do cilja kada je u finišu spasao dve brejk lopte, ali je konačno položio oružje u taj brejku.

Đoković je posle iscrpljujuće borbe, mnogo grešaka i oscilacija u igri, pronašao rešenje u kritičnim trenucima, da bi u taj brejku konačno zaigrao kako ume i završi posao nakon dva sata i 43 minuta igre.

Bila je ovo 10. Đokovićeva pobeda nad Monfisom u isto toliko međusobnih okršaja.

U osmini finala Rodžers kupa u Torontu srpskog tenisera ponovo čeka Francuz, ovoga puta Žo-Vilfred Conga, koji je ranije večeras savladao zemljaka Žeremija Šardija sa 7:6 (8:6), 6:4.

Ni Conga, 15. na ATP listi, ne može da se pohvali bilansom u dosadašnjim duelima sa svetskim brojem jedan, jer je Đoković mnogo uspešniji i trenutno vodi sa 13:5.

Masters turnir u kanadskom gradu igra se za ukupan nagradni fond od 3,76 miliona dolara.

Tanjug

objavljeno: 06/08/2014
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Djoković u tri seta pobedio Monfisa u Torontu

Izvor: Beta, 06.Avg.2014

TORONTO, 6. avgusta 2014. (Beta) - Najbolji teniser sveta Novak Djoković plasirao se u sredu u treće kolo masters turnira u Torontu, pošto je u tri seta pobedio Gaela Monfisa, 6:2, 6:7, 7:6...Djoković je prvi nosilac turnira, a protivnik u trećem kolu će mu biti 13. nosilac Žo-Vilfred Conga, koji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.