Izvor: RTS, 28.Okt.2020, 18:06

Đoković pobedio Bornu Ćorića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču pobedom nad žilavim Bornom Ćorićem, rezultatom 7:6 (13-11), 6:3. Đoković je uspeo da slomi otpor hrvatskog igrača i, osim plasmana među osam najboljih, potvrdi još jedan veliki rekord. Trijumfom nad Bornom, Novak je matematički obezbedio da će biti "broj 1" na kraju godine, šesti put u karijeri. Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je stigao do novog velikog rekorda i izjednačio se sa legendarnim Pitom Samprasom, a iza sebe ostavio najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kao i Džimija Konorsa.
Đoković posle 13 godina ponovo igra u Beču, gde je 2007. osvojio titulu, a povratnički nastup započeo je pobedom nad sunarodnikom Filipom Krajinovićem.

Novak je savladao Krajinovića sa 7:6 (8-6), 6:3 i obezbedio duel sa Bornom, koji je prethodno u dva seta eliminisao Tejlora Frica.
Biće to četvrti međusobni duel prvog i 24. igrača na ATP rang-listi, a sva tri prethodno su pripali našem predstavniku – u Madridu 2016, te u Monte Karlu i Šangaju 2018. godine.
Osim toga, Đoković ima još jedan veliki motiv jer bi, u slučaju trijumfa, matematički obezbedio prvo mesto na kraju godine, šesti put u karijeri, čime bi se izjednačio sa idolom Pitom Samprasom.
Turnir u Beču igra se za nagradni fond od 1.409.510 evra.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NADAL KAO NOVAKOVA ZLA KOB: Dve stvari ugrožavaju Novakovu karijeru i težnju da bude GOAT!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020

Analiza....Džim Kurijer, nekadašnji teniser, analizirao je nadmetanje Novaka, Nadala i Federera...Kurijer je ostao upamćen kao igrač koji je osvojio četiri Grend slema, ali i teniser koji je 1992. godinu završio kao prvi teniser sveta, odmah iza Pita Samprasa...Samprasov rekord od šest godina...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

NOVAKA NIKO VIŠE NE MOŽE DA STIGNE: Đoković u četvrtfinalu Beča (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020

Najbolji teniser sveta u dva seta savladao Bornu Ćorića...Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Beču, pošto je u osmini finala savladao hrvatskog tenisera Bornu Ćorića sa 2:0 (7:6 (13:11), 6;3) posle dva sata i devet minuta igre. Najbolji teniser sveta će u narednoj rundi igrati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.