Đoković opušten i želi odmor

Izvor: RTS, 20.Apr.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković opušten i želi odmor

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u nedelju je osvojio turnir u Monte Karlu, pobedivši u finalu Tomaša Berdiha iz Češke. Po osvajanju novog trofeja Đoković je rekao da ne razmišlja o tome koliko će trajati njegov pobednički niz, već o tome da mora da se odmori za nastavak sezone.
Po rečima najboljeg svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tenisera, isto pitanje mu se postavlja nakon svake pobede: koliko dugo će trajati pobednički niz.

"Iskreno, ne razmišljam o tome koliko dugo ću moći da izdržim ili koliko će trajati ova serija. Srećom, imao sam sličnu situaciju 2011. kada sam pobedio u 40 mečeva za redom", rekao je Đoković u Monte Karlu.
Pobeda u Monte Karlu bila je Đokovićeva 17. uzastopna pobeda u sezoni i četvrti osvojeni Masters turnir za redom.
"Stvarno ne znam, to je nešto što ne mogu da predvidim i na šta ne mogu da utičem", reko je on i dodao da mu je potrebno bar nedelju dana odmora.
"Ono na šta mogu da utičem trenutno je oporavak, jer mi je potrebno bar nedelju dana dobrog odmora. Ovo je za mene bilo dugih nekoliko meseci", rekao je Đoković.
Đoković je sada vlasnik 52 titule, od čega 23 na najvišem, Masters nivou.
"Ne mogu da se žalim. Ali, odigrao sam mnogo mečeva, putovao mnogo, na Dejvis kup, Dubai, Indijan Vels, Majami... Došao sam ovde, nisam imao mnogo vremena i odmah sam prešao na šljaku što je totalno drugačija podloga", kazao je Novak Đoković.

"Zdrav sam i, očigledno, pun samopouzdanja. Sve ide u pravom smeru. Samo mi je potrebno malo slobodnog vremena", rekao je Đoković.
Đoković će početkom maja igrati na turniru Masters serije u Madridu, gde će pokušati da nastavi odličan niz.
On je rekao da se ponekad na terenu oseća bolje nego pre četiri godine, kada je takođe imao dobar niz rezultata.
"Uživam u tenisu, ali uživam i u tome da budem otac. To je dobra kombinacija. Ispunjen sam, zadovoljan i srećan. Sve sada ima više smisla", rekao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nole želi odmor!

Izvor: Sportske.net, 20.Apr.2015

Umorio se najbolji teniser na svetu, želi da se odmori i pripremi za nastavak sezone.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.