Đoković i Tipsarević za finale

Izvor: Politika, 11.Avg.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Tipsarević za finale

Dvojica naših najboljih tenisera kasno sinoć odmerila snage na mastersu u Torontu, posle pobeda nad Hasom i Granoljersom. – Đoković dobio pet od sedam međusobnih duela, ali poslednji put slavio Tipsarević i to ubedljivo

Naši najbolji teniseri Novak Đoković i Janko Tipsareveić dugo će pamtiti ovogodišnji Masters u Torontu. Kiša je pravila probleme tokom čitavog turnira, više se nije znalo ko će kada na teren, a to je prouzrokovalo da u jednom danu, u osam >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sati, odigraju po dva teška duela. Ipak, drugi i deveti teniser sveta izdržali su sve nedaće. Tipsarević je prvo eliminisao Hrvata Čilića sa 6:2,6:4, a u četvrtfinalu Španca Marsela Granoljersa – 6:4,6:4. Đoković je imao mnogo teži posao i duže prekide zbog kiše, posebno protiv Amerikanca Sema Kverija. Rešio je ovaj duel sa 6:4,6:4, a par satii kasnije savladao je Nemca Tomija Hasa sa 6:3,3:6:6:3.

Žreb je hteo da se u polufinalu sastanu naši asovi (meč igran kasno noćas po našem vremenu). Do sada su Đoković i Tipsarević igrali sedam puta i Novak vodi 5:2, ali je Janko dobio poslednji duel, ove godine u Madridu i to ubedljivo. Imajući u vidu formu, teško da se može reći da je branilac trofeja u prednosti. Posle poraza od Nadala na Rolan Garaosu i eliminacije od Del Potra u polufinalu Igara u Londonu, Đokoviću je uzdrmano samopouzdanje, a Tipsarević igra najbolji tenis u životu, što je potvrdio i drugim uzastopnim plaslamnom u polufinale Mastersa u Torontu.

- Nikada nije lako kada igramo jedan protiv drugog, ali profesionalvi smo i uvek težimo da pobedimo bez obzira ko je s druge strane mreže. Mislim da smo se prvi put susreli pre 12 godina u Srbiji, kada je Janko bio najbolji junior sveta i tada sam želeo da postanem igrač kao što je on. Drago mi je da se konačno probio među deset najboljih svetskih tenisera, a to je zaslužio sjajnim igrama u poslednjih 15 meseci – istakao je Đoković.

Takmičenje u Torontu završeno je za našeg najboljeg dubl igrača Nenada Zimoljića. U paru sa australijancem Polom Henlijem zaustavljen je u četvrtfinalu od olimpijskih pobednika iz Londona, američkih blizanaca, Boba i Majka Brajana – 7:6,6:1.

M. S.

objavljeno: 12.08.2012
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.