Đoković bez želje za pobedom

Izvor: Blic, 09.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković bez želje za pobedom

Za srpske tenisere epizoda Španija je završena, ali u ustima navijača Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog i Nenada Zimonjića i dalje je gorak ukus. Pre odlaska našeg Dejvis kup tima u Benidorm >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igrači su obećavali maksimalnu borbu i predanost do poslednjeg atoma snage, međutim utisak je da su razočarali.

- Znali smo da će to biti težak meč i skoro pa je poraz od šampiona Dejvis kupa očekivan, ali ne i tako lako dobijen. Bolje je moglo, to je sigurno. Jedino što je bilo pozitivno jeste dubl, Zimonjić je još jednom pokazao da je vrhunski igrač, a Troicki da se lepo uklapa – kaže Radmilo Armenulić, teniski stručnjak.

Nekadašnji savezni kapiten Dejvis kup tima Jugoslavije kaže da su u Benidormu podbacili Đoković i Tipsarević, teniseri u koje se najviše i verovalo. Od Novaka sam više očekivao. Ponašao se kao da nije imao želju za pobedom, kao da je samo došao da odradi posao, a ne da pobedi. Ne znamo šta se dešavalo u njegovoj glavi, to zna samo on, ali plašim se da to ne postane flegmatično i ne prenese se na turnire.

A Tipsarević?

- Janko me je veoma iznenadio, možda i više od Novaka, jer je on uvek bio veliki borac. Ne mogu da kažem da sam računao da će da pobedi Nadala, ali da pruži jak otpor, to jesam. I ja bih ga stavio u tim, upravo zbog činjenice kako je on ranije igrao za reprezentaciju.

Armenulić ne smatra da je odlaganje za jedan dan zbog vremenskih prilika i urušavanja tribina uticalo na krajni ishod meča (1:4).

- Organizacija meča možda nije bila najbolja, ali Teniski savez Srbije je uradio sve ono što se od njih očekuje, predsednici i direktori su tamo bili navijači. Atmosferu u reprezentaciji stvaraju sami igrači, savezni kapiten i savetnici. Uslovi za igru su bili jednaki za sve.

Srbija će se na jesen boriti za opstanak u Svetskoj grupi, žreb će se održati u maju kada ćemo saznati protivnika.

- Ovaj put nismo očekivali pobedu, a ja se nadam da će sada da nam se priključi Bog i da ćemo imati malo više sreće. Ove dve-tri godine sve nešto počnemo, pa igramo za opstanak, nikako da se plasiramo u četvrtfinale. Zato bi bilo lepo da dobijemo nekog lakšeg protivnika, možda Čile pa da igramo na našem terenu, jer je to veoma važno u Dejvis kupu. Možda bi nam i Austrija odgovarala, mada je Melcer nezgodan igrač, ali bi prošli. Bitno je da se nešto događa, treba živeti u nadi, ali ne treba čekati dugo jer onda motiv opada – završio je Armenulić.

Seoba u Indijen Vels

Srpski teniseri iz Benidorma su otputovali na američku turneju, koju započinju u Indijen Velsu. Na turniru nagradnog fonda 4,5 miliona dolara, akoji sutra počinje kvalifikacionim duelima, titule u muškoj i ženskoj konkurenciji brane naši predstavnici Novak Đoković i Ana Ivanović. Novak će imati veliku konkurenciju i teži zadatak da odbrani trofej jer na turniru učestvuju svi najbolji igrači današnjice, dok će kod dama nedostajati sestre Vilijams Serena i Venus, koje od 2001. zaobilaze ovo takmičenje. Novost je da se vraća Ruskinja Marija Šarapova, koja zbog povrede ramena zvanični meč nije odigrala od jula 2008. godine. Za početak ona će se, posle četiri godine, pojaviti u dublu sa Jelenom Vesninom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.