Đoković: Sve sam bliži maksimumu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Sve sam bliži maksimumu

Novak Đoković je spreman. Ovih dana pleni na treninzima na Rolan Garosu. Juče je naporno trenirao sa Dominikom Timom na stadionu "Suzan Lenglen", a posle se pozdravio i porazgovarao sa Kristinom Mladenović koja je imala termin posle njega.

Raspoložen je i s nestrpljenjem čeka mečeve. To je i potvrdio na jučerašnjoj uvodnoj konferenciji za medije.

"Treniram i vrlo dobro se osećam na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << terenu. Polako pravim određene korekcije i modifikujem svoju igru da bi sve funkcionisalo kako treba od početka", istakao je Novak.

Prvi reket sveta naglašava da su mu grend slemovi, kao što je predstojeći pariski, strateški ciljevi.

"To su turniri zbog kojih nastavljam da se profesionalno bavim tenisom. Želim da na njima igram najbolji tenis i da osvajam trofeje. Moj trenažni program i proces se postavljaju tako da vrhunac forme bude na grend slemu. U dugoročnoj strategiji, koju postavljam sa timom, grend slemovi su najvažniji."

Međutim, nikada ne kalkuliše na manjim turnirima.

"Možda mi se u prošlosti obilo o glavu to što sam sebe davao sto odsto na svakom turniru i u svakom meču, pa mi je posle ponestajalo snage. Ali nisam takav tip da neke mečeve odigram s pola snage. Ako se radi o turnirima druge kategorije, to ne znači da na njima dajem nešto manje od maksimuma. Naprotiv. Kad izađem na teren, za mene je to jedini meč."

Sada se, međutim, radi o grend slemu, što znači da bi forma trebalo da bude najbolja. Novak potvrđuje da je sve na svom mestu pred početak Rolan Garosa.

"Osećam da sam vrlo blizu svoje najbolje igre. U Madridu sam osvojio turnir i nisam izgubio nijedan set, u Rimu sam takođe imao fantastične mečeve, iako sam u finalu sa Nadalom, kada mi je ponestalo snage, oba seta izgubio poprilično lagano", siguran je Novak u sebe.

Osvrnuo se naš teniski as i na saradnju sa svojim bratom Markom u Madridu, kada je uzeo titulu, odgovarajući na pitanje kako je funkcionisala ta dinamika i koliko su bili braća, a koliko trener i igrač.

"Od početka godine imamo dogovor da, gde ne putuje Marijan, putuje on. Zahvalan sam mu, jer ima svoju tenisku školu i svakodnevni posao u Marbelji, a opet želi da putuje sa mnom, da mi se nađe, da mi pomogne. U početku je bio čudan osećaj, jer nikada pre nismo bili u tim ulogama. Vrlo dobro se snalazi. U redovnom je kontaktu s Marijanom i ostalim članovima ekipe. Ne trudimo se previše da razdvajamo uloge. Isto je da li sam van terena njegov brat ili igrač na terenu. U Madridu je sve funkcionisalo izvanredno i vrlo mi je bilo drago da možemo da krunišemo našu saradnju jednim tako velikim trofejem."

Pričao je Novak i o odličnim igrama ostalih naših tenisera.

"Izvanredni su bili uspesi Đerea, Lajovića i Krajinovića u poslednje vreme. I Kecmanović je uspeo da se probije u prvih sto. To je veoma bitno za srpski tenis. Važno je i zbog mlađih generacija koje se odlučuju kojim će sportom da se bave. Nije me previše iznenadio uspeh Lajovića i ulazak u finale u Monte Karlu. Oduvek sam bio svestan da poseduje kvalitet i igru da može da pobedi najbolje igrače na svetu."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dobrodošlica za Novaka u Parizu

Izvor: RTS, 25.Maj.2019

. Novak Đoković ovacijama je dočekan na stadionu "Suzan Lenglen" gde je trenirao pred početak ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.