Đoković: Prestao sam da lomim rekete

Izvor: Politika, 19.Jan.2012, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Prestao sam da lomim rekete

Najbolji svetski teniser i šampion Melburna dobro raspoložen posle trijumfa nad Kolumbijcem Hiraldom (6:3, 6:2, 6:1) govorio o svojim sledećim protivnicima i mogućem duelu sa Raonićem u četvrtfinalu

Od izveštača „Žurnala”

Melburn – Kolo je juče bilo dominantno na „Rod Lejver areni”. Pre meča sa Kolumbijcem Hiraldom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Novak Đoković je postavio dilemu „kolo ili salsa”, ali osim u prvih nekoliko gemova, „Moravac” je odneo prevagu.

– Dobro, staro tradicionalno kolce – nasmejao se najbolji teniser sveta na podsećanje šta je napisao na Tviteru.

Đoković je opet izgubio prvi brejk na meču, ali mu to nije smetalo da do kraja deklasira rivala. Kolumbijac Santjago Hiraldo je poveo sa 3:2, a do kraja nije uspeo nijednom da zapreti broju 1 – 6:3, 6:2, 6:1.

– Nije me to zabrinulo. Bezbroj puta sam bio brejk u minusu, tako da me to nikada ne brine, pogotovo ne na početku prvog seta – rekao je Đoković.

Ako u igri šampiona postoji ikakav problem, onda je to prvi servis – samo 55 odsto ubačene loptice. Na sreću, Hiraldo nije umeo da iskoristi šansu, ali kada na red dođu ozbiljniji protivnici, Đoković će morati da pojača servis

– Pobeda je pobeda, kako god došli do nje. Trudim se da ne potcenjujem protivnike na početku, ipak je ovo jedan od četiri grend slema i svi su maksimalno motivisani. Niko nije nepobediv pa ni ja. Santjago je odlično počeo, ali pre ili kasnije je morao da padne.

Protiv svog sledećeg protivnika Maija igrao je davno, ali Đoković zna sve o rivalu:

– Mai je veoma talentovan, igra agresivno i odgovaraju mu brzi tereni. Imao je onaj epski duel sa Iznerom na Vimbldonu – podsetio je na 11-časovni rekord u dužini meča.– Oba puta sam ga pobedio.

Ako savlada Maija, a Miloš Raonić Hjuita, Đoković će u osmini finala igrati protiv Kanađina crnogorskog porekla. Na citiranje Raonićeve izjave da može da pobedi šampiona u Melburnu, Đoković kaže:

– Raonić je mlad igrač koji ima dosta samopouzdanja i dobro se nosi sa pritiskom. Nesrećno se povredio u drugoj polovini 2011. Jako je kvalitetan i nezgodan igrač jer veoma dobro servira na svakoj podlozi. Dobro se kreće za svoju visinu, ima dobar forhend. Sa takvim igračima je uvek nepredvidivo. Ako ima 70 odsto prvog servisa, sa tom snagom i preciznošću teško je ukrotiti mu servis. Ali nema toliko iskustva na grend slemovima. Do našeg meča ima još jedan, treba obojica da pobedimo. Drago mi je da je neko sa naših prostora, neće se Kanađani naljutiti, uspeva.

Bagdatisov šou kada je za redom slomio četiri reketa protiv Vavrinke, juče je bila tema dana. Tras, tras, tras, tras nije se zaustavio Kipranin dok nije uništio 1.000 evra, a čak 200.000 ljudi videlo je taj šou na Ju tjubu.

– Ranije sam lomio, ali sam prestao. Uvek se opustim kada to uradim, izbacim tenziju, ali me je i sramota. Za mene su najveći majstori za lomljenje Ivanišević i Safin, a to što je uradio Bagdatis nisam još video.

----------------------------------------------

Đoković ne sme da priča o ulozi u „Plaćenicima 2”

Đoković kaže da mu je zabranjeno da priča o svojoj ulozi u filmu „Plaćenici 2”.

– Zabranjeno mi je, ali mogu da kažem da je veoma interesantna.

Pre dva dana je snimio video klip sa Dušanom Vemićem u kome se boksuju.

– Nije to priprema za film, već sam snimio svoju ulogu. Ovo nam je palo na pamet kada smo videli ring u teretani. Drago mi je da oko sebe imam ljude koji su uvek spremni za zabavu. Imam sjajnu ekipu oko sebe sa kojom se odlično slažem kao sa porodicom. Uglavnom mirno provodim vreme, bez kretanja po gradu, čuvam snagu.

Kaže da je prezadovoljan kako je ispalo snimanje u Sofiji.

– Zašto ne probati. Ne mislim da sam talentovan za film. Ali sam dobar sa reketom. Zato su me i izabrali. Da se borim sa nekim. Nemam honorar, radim za humane svrhe.

Vojin Veličković

objavljeno: 19.01.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.