Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2018, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Posle Rolan Garosa sam doživeo emotivno pražnjenje

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pričao je večeras u emisiji "Da, možda ne" na Radio-televiziji Srbije (RTS) o brojnim temama, među kojima je i naveo da je posle osvajanja Rolan Garosa 2016. godine doživeo emotivno pražnjenje, ali i da mu je u oporavku od povrede mnogo pomogla podrška porodice.

"Rolan Garos je bio šlag na torti i turnir koji je bio dugo priželjkivan i stvarno godinama sam bio nadomak osvajanja turnira. Izgubio sam tri finala do tog turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 2016. godine. Mislim da zbog tog očekivanja i pritiska koje sam sam sebi pre svega postavio, pa naravno i svi ostali, da je prosto taj naboj energije bio toliko veliki i naravno da me je iscrpelo. Prosto, emotivno više nisam imao u svom rezervoaru dovoljno energije da se takmičim na visokom nivou", rekao je Đoković za RTS.

"Slušao sam priče bivših šampiona i ljudi koji su bili u tim istim patikama, i u tim istim situacijama, koji su govorili o tome da pre ili kasnije udariš glavom o zid, prosto rečeno. U emotivnom smislu govoreći. Da kada ostvariš sve svoje snove i kada postigeš određen uspeh i kada dođeš u taj stadijum karijere da se jednostavno zapitaš šta dalje?", dodao je on.

On je kazao da nije verovao da će doći do toga da mu nedostaje "motivacije i takmičarskog naboja".

"Meni nije nedostajalo te neke strasti prema tenisu i prema bavljenju tenisom i treningom. Odlazio sam na treninge i bio sam redovan, bio sam disciplinovan, kao što je to slučaj celog mog života i cele moje karijere, ali prosto kada sam ulazio na teren da se takmičim, kada sam čuo sudiju da zove rezultat, tada sam imao prekid filma. Ne mogu u potpunosti to dočaram, jer ni ja nisam bio u potpunosti spreman na to. Bio sam uveren poznavajući sebe, da do toga nikada neće doći, jer ja stvarno da tada sa motivacijom i inspiracijom nikada nisam imao problem. Nisam morao nikada sebe da poguram, prosto znam jasno šta mi je cilj kada sam na terenu, da se taktički spremim da znam šta treba da izvedem na određeni način kako bi ishod meča bio onakav kakav je priželjkivan", rekao je treći teniser na ATP rang-listi.

On je ponovio i priču oko povrede desnog ručnog zgloba koja ga je naterala da prošle godine propusti drugi deo sezone.

Đoković je pričao i o odnosu sa bivšim trenerom Andee Agasijem, s kojim je prekinuo saradnju jer se Profesionalni nisu slagali".

Na temu ishrane, i fame u Srbiji u vezi sa tim šta jede, Đoković je kratko rekao da je bitno kako se on oseća i koliko energije ima.

On je ovog leta imao mnogo uspeha, s obzirom na to da je osvojio Vimbldon, Sinsinati i Ju-es Open. Đoković je takođe rekao da mu je "mnogo značila podrška sina Stefana".

"Kada postanente roditelj svet vam se okrene naopačke. Kada smo postali roditelji otključala se ta jedna nova dimenzija ljubavi u nama. Dolazim sa treninga, ostavljam reket sa strane i ne razmišljam više o tenisu. Tada skidam odelo tenisera i oblačim odelo roditelja. Za mene kao oca je najbitnije da imam kvalitetno vreme sa svojom decom, i za moju suprugu, i beskrajno sam joj zahvalan što pokušava da organizuje naš zivot kod kuće i na putu tako mogu da se posvetim deci dovoljno i pored tenisa", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser je rekao da privatno vozi "Tesla" automobil zbog naučnika Nikole Tesle.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đoković: Fasciniran sam Teslom!

Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2018

Najbolji srpski sportsita svih vremena, Novak Đšković se nakon dužefg vremena u jednoj emisiji prikazao domaćoj javnosti. Ovaj put gostovao je "Da, možda, ne" Olivere Kovačević, koja je emitovana večeras na RTS-u, gde je govorio o mnogim temama iz karijere, ali i privatnog života. U studio...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.