Đoković: Nisam nepobediv

Izvor: Danas, 25.Mar.2016, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Nisam nepobediv

Beograd - Petostruki osvajač mastersa u Majamiju Novak Đoković pre prvog meča, koji je igrao kasno sinoć sa Britancem Kajlom Edmundom,rekao je da nije nepobediv.

- Ne osećam se kao Supermen, iako volim Supermena. Ne smatram se nepobedivim, iako su iza mene možda najboljih 15-20 meseci u karijeri i životu, rekao je Đoković za sajt ATP.

Upravo u poslednjih godinu i po dana prvi reket >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << sveta osvojio je skoro sve što se može osvojiti - jedino su mu tri mastersa izmakla, a Sinsinati ostaje prvi na spisku njegovih želja. Đoković je tako sakupio skoro duplo više poena od drugog rangiranog igrača Endija Mareja. Miki Sing, novinar ESPN-a, računa da čak i kada bi Đokoviću bilo oduzeto 7.200 poena koje je osvojio na četiri prethodna grend slema, i dalje bi bio ispred drugorangiranog Mareja za skoro 1.000 poena.

- Nalazim se na vrhuncu svoje fizičke, psihološke i emotivne snage. I pokušavam da ovaj period iskoristim u potpunosti da osvojim što je više mogućih velikih trofeja, dodao je srpski teniser.

Ako osvoji Majami, Đokoviću će biti to četvrta dubla kruna, još jedan rekord koje će buduće generacije pokušati da prestignu. Prvi reket sveta objašnjava da mu odgovara raspored koji nije zgusnust u ova dva turnira, što mu daje dovoljno vremena da se odmori.

Prvi duel Đoković je imao kasno sinoć sa Edmundom, koga će beogradska publika verovatno videti u julu u četvrtfinalu Dejvis kup. Najbolji teniser sveta kaže da uvek uživa da igra u Majamiju jer ga za taj turnir vezuju najlepše uspomene. Prva velika titula koju je osvojio bila je na Floridi 2007. godine.

Na pitanje da li očekuje iznenađenja na mastersu u Majamiju, srpski teniser odgovara - sve je moguće

- Igrate nokaut format. Jedan na jedan. Nema veze da li je igrač preko puta vas bolje rangiran ako se dobro oseća tog dana, dobro udara loptu, može vas pobediti. Mislim da je zato ovaj sport veoma zabavan, jedinstven i privlači publiku. Ništa nije zagarantovano, rekao je na kraju Đoković dodajući da je dobro što se Federer vraća na turnir.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.