Đoković: Nisam još spreman

Izvor: Mondo, 17.Apr.2013, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Nisam još spreman

Najbolji teniser sveta Novak Đoković očekivao je težak meč protiv Mihaila Južnjog u svom prvom meču na šljaci ove sezone.

Đoković je na Mastersu u Monte Karlu pobedio Rusa sa 2:1 u setovima (4:6, 6:1, 6:4), ali je uložio mnogo truda dok nije srušio otpor protivnika, ponajviše zbog činjenice da je tek zalečio povredu zgloba.

"Videlo se da ni fizički ni psihički još >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nisam potpuno spreman, daleko sam od maksimuma. Proteklu nedelju proveo sam uglavnom na terapijama, bilo je neizvesno mogu li uopšte da učestvujem na turniru. Pobedio sam 'na mišiće-", izjavio je srpski teniser.

Đoković je protiv Rusa igrao uz dosta opreza, sa oscilacijama i primetno nervozan, vodeći računa o "rovitom" zglobu, kojeg je iskrenuo pre deset dana u duelu sa Semom Kverijem tokom četvrtfinalnog susreta Dejvis kupa između SAD i Srbije u Bojsiju.

"Moja igra danas nije bila na željenom nivou. Očekivao sam da će, otprilike, biti ovako, ali najvažnije je da sam pobedio. Verujem da će u nastavku takmičenja biti bolje", kazao je svetski broj jedan i dodao da u Monte Karlu igra s posebnim motivom.

"Ovaj turnir ima posebno mesto u mojoj karijeri. Živim ovde, nikada nisam osvojio masters u Monte Karlu. Videćemo, najvažnije je da nemam problem sa povredom, da budem spreman i skoncentrisan. Verujem da će biti bolje", poručio je Đoković.

Prvi teniser sveta je pobedom nad Južnjim izborio plasman u osminu finala, gde čeka boljeg iz duela u kojem danas igraju Argentinac Huan Monako i Letonac Ernests Gulbis.

(Tanjug, MONDO - foto: AP/Lionel Cironneau)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.