Đoković: Dajte brze podloge!

Izvor: B92, 11.Nov.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Dajte brze podloge!

Tenisu trebaju brze podloge, jer one spore pomažu "linijašima" i ubijaju servis-volej igru.

Ovu izjavu dali su na Mastersu u Parizu Novak Đoković i Endi Rodik.

U uvodnim duelima Đoković, Fernando Verdasko i Endi Mari su imali problema da se prilagode terenu koji se dosta promenio u odnosu na prethodnu sezonu.

"Vrlo je brza podloga".velika razlika u odnosu na prošlogodišnju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je bila spora. Bolje je da igramo na brzim terenima, jer daju priliku igračima da izlaze na mrežu. U današnjem tenisu, najuspešniji igrači su "linijaši”. Danas ne vidite tako često servis-volej igru, jer svi imaju fantastičan ritern”, rekao je Đoković posle pobede nad Huanom Monakom.

Rodik nije imao previše problema sa Fincem Jarkom Nieminenom. On je u duelu dominirao servisom i volejima, za koje Amerikanac kaže da nedostaju tenisu.

"Ovo je drugačiji tenis. Dobijate nagradu za udaranje loptice. Sve je postalo toliko monotono. Čini se da se tenis godišnje igra devet meseci na sporim podlogama”, kaže Rodik.

Od sporih podloga najviše je profitirao prvi igrač sveta Rafael Nadal. On je dva puta slavio na Vimbldonu u poslednje tri sezone, pošto su i travnate podloge postale dosta sporije.

"To nije iznenađenje. Danas čak i Rodžer kaže da mnogo više ostaje na osnovnoj liniji nego što je to ranije činio”, zaključuje Rodik.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Forže: Novak će posle ovoga tražiti sporiju podlogu za finale

Izvor: Blic, 11.Nov.2010

Teniseri Francuske imaju dodatni motiv u Parizu jer svaki meč za njih znači dokazivanje pred selektorom Gijem Foržeom, koji je pobedu Lodre iskoristio da pecne rivale u finalu Dejvis kupa...Selektor "trikolora” koji je privukao dosta pažnje svojim izjavama u poslednje vreme nije moga da se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.