Đoković: Berdih bio bolji!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2010, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Berdih bio bolji!

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je Čeh Tomaš Berdih igrao bolje u polufinalu Vimbldonu, ali i da on nije imao sreće u nekim ključnim poenima.

Berdih je pobedio Đokovića sa 6:3, 7:6, 6:3 i plasirao se u finale trećeg gren slema sezone.

"On je bio bolji igrač na terenu. Kada sam imao mogućnosti da nešto promenim, to nisam iskoristio. U važnim momentima, imao sam duple servis greške. U nekim poenima nisam imao malo sreće. Ipak, definitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nisam iskoristio šanse i Berdih je zaslužio da pobedi", izjavio je Đoković posle meča.

Teniser Srbije istakao je da je u nekim momentima mislio da je sudija pogrešio.

"Nastavio sam da igram. Možda bih preokrenuo rezultat i osvojio drugi set u taj-breku. Ko zna? Možda?, zapitao se Novak.

Treći teniser sveta izgledao je umorno u trećem setu i nije bio siguran pri servisu.

"Nisam se osećao sjajno na terenu. Ne znam zašto. U trećem setu osetio sam da sam umoran i nisam mogao da napravim taj korak, da igram agresivnije", dodao je Novak, koji će uprkos porazu od ponedeljka biti drugi igrač sveta.

Berdih (24) je prvi Čeh koji je uspeo da se plasira u finale Vimbldona još od 1987. kada je završnici turnira igrao Ivan Lendl, tada Čehoslovak. Jedini Čeh koji je osvojio titulu u konkurenciji tenisera bio je Jan Kodeš 1973. godine.

"Osećam se apsolutno čudesno. To je veoma teško opisati. Svako dete od trenutka kada udari reketom prvu loptu misli da će biti teniser i da će igrati u finalu gren slema. Ovo je definitivno najveći turnir za mene", rekao je Berdih.

Češki teniser je u četvrtfinalu priredio senzaciju kada je savladao najboljeg tenisera sveta Rodžera Federera, a u finalu će se sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom koji je takođe u tri seta 6:4, 7:6, 6:4 savladao Škota Endija Mareja.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.