Čiliću set, Đoković u osmini finala

Izvor: B92, 30.Maj.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiliću set, Đoković u osmini finala

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pobedivši Marina Čilića sa 6:3, 6:2, 6:7, 6:4 posle tri sata igre.

Srpski teniser ispistio je prvi set na turniru, ali je ostvario i devetu pobedu protiv Čilića u isto toliko međusobnih duela.

Čilić je u pojedinim delovima meča uspevao da nametne svoj ritam, imao je brejk viška u prvom setu, dobio je treći set u taj-brejku, ali više od toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije mogao.

Đoković je igrao koliko je bilo potrebno za pobedu. Imao je devet vinera manje od Čilića (33-42), ali i 26 grešaka manje (37-63).

„Sve je išlo dobro u prva dva seta, čak sam i u trećem imao prilike. On je servirao dobro i uspeo je da se vrati. I u četvrtom sam imao nekoliko prilika za dupli brejk, sam sam kriv što nisam iskoristio te šanse, ali na kraju dana pobedio sam i to se računa. Nisam bio iznenađen njegovom igrom, očekivao sam da bude agresivan, znam kako on igra. Morao sam da budem oprezan, početkom meča sam igrao veoma dobro. Sigurno mi je značilo što sam dobio svih osam mečeva protiv njega. Ali ovo je Gren slem, igrači nemaju šta da izgube protiv najboljih“, rekao je Novak odmah nakon meča.

U narednoj rundi Đoković čeka boljeg iz duela Janovič – Conga.

Tok meča:

U prva dva gema teniseri su odlično servirali, a u trećem je Čilić došao do brejka – agresivnom igrom došao je do brejk lopte, a Novak je posle sjajnog servisa promašio drop šot (2:1).

U sledećem gemu Đoković je na 15:30 imao dug poen, ali ga je okončao greškom iz bekhenda. Posle toga je došao do izjednačenja, ali ne i do brejk šanse, pa je Hrvat osigurao brejk.

Nije tada, ali Novak jeste vratio brejk u šestom gemu, uz svesrdnu pomoć Čilića koji je napravio četiri greške forhendom (3:3). Usledio je vrlo dug gem u kojem je Čilić išao na sve ili ništa iz riterna i došao je do brejk lopte. Ipak, Novak je dobro odservirao i posle još jednog izjednačenja kompletirao je preokret za 4:3.

Đokovićeva serija se nastavila – dubokim riternima stvorio je tri vezane brejk šanse, a realizovao je poslednju nakon što je Čilić bekhendom poslao lopticu u mrežu. Hrvat se nije predavao, došao je do 15:30, ali je Novak vezao dva poena i zatim ason okončao set – 6:3.

Tonus u Čilićevoj igri je opao, nije bilo energije sa početka meča i, iako je na kratko prekinuo Novakovu seriju, srpski teniser u trećem gemu bez većih problema pravi brejk za vođstvo 3:1.

Gemove na svoj servis Đoković je osvajao rutinski, a u sedmom gemu ponovo je napao Čilićev servis – došao je do brejk lopte, a onda pročitao servis rivala i napravio viner riternom za 5:2. Dileme nije bilo – iako je gem bio nešto duži. Đoković je odservirao za vođstvo od 2-0 u setovima – 6:2.

Novak je na početku trećeg seta propustio priliku da prelomi meč, imao je tri vezane brejk lopte, ali Čilić je preokrenuo i poveo sa 1:0. Đoković je naredni gem dobio bez izgubljenog poena, potom je došao do nove dve brejk lopte, ali Hrvat se nije dao i uspeo je da izvuče u taj gem (2:1).

Novak nije iskoristio svoje prilike, a u šestom gemu red je došao na Čilića. Prvu brejk šansu Čilić nije iskoristio jer je pogrešio bekhendom, ali došao je do nove i ovoga puta Đoković je pogrešio bekhendom – 4:2.

Đoković nije paničio, sjajnim riternima došao je do brejk lopte, a onda je Čilić napravio duplu grešku.

Ušlo se u uzbudljivu završnicu drugog seta, a odličnim drop šotom hrvatski teniser došao je do brejk i set lopte pri vođstvu 6:5. Čilić je uprkos dobrom Novakovom servisu preuzeo inicijativu, izgradio dobru poziciju za napad, ali je promašio forhendom i ubrzo je Novak izborio taj brejk.

Na 5:2 se igrao vrlo dug poen koji je Čilić dobio uz pomoć mreže, što je definitivno prelomilo treći set – 7:2, 2-1 u setovima.

Treći set počeo je savršeno po Novaka koji je odmah napravio brejk, a u trećem gemu Hrvat je imao tri vezane brejk šanse da se odmah vrati. Đoković je uspeo da dobije pet vezanih poena i povede sa 3:0.

Novak je u četvrtom i šestom gemu imao velike prilike da napravi dupli brejk i praktično reši meč, ali nije iskoristio prvi tri vezane, a onda i dve vezane brejk šanse. Za propuštene prilike kažnjen je u sedmom gemu. Uspeo je da spasi dve brejk šanse Čilića, ali treću nije, pa je hrvatski teniser vratio brejk – 4:3.

Srpski teniser ipak se na vreme konsoldiovao. Dobio je deveti gem, a onda je izvršio pritisak na Čilićev i hrvatski teniser je duplom greškom na meč loptu poražen.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RG: Novak imao 22, a iskoristio samo sedam brejk lopti - posle tri sata u osmini finala

Izvor: Sportal.rs, 30.Maj.2014

Novak Đoković je u osmini finala Rolan Garosa. Srpski teniser je savladao Marina Čilića. Posle četiri seta slavio je drugi teniser planete - 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 6:4).

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.