Bravo Srbine! Novak osvojio Rolan Garos i ušao u legendu!

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jun.2016, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo Srbine! Novak osvojio Rolan Garos i ušao u legendu!

U dugo najavljivanom i očekivanom finalu Rolan Garosa Novak Đoković je iz 12. pokušaja uspeo da osvoji "Kup Musketara" pošto je u svom četvrtom finalu savladao Endija Mareja sa 3:1, po setovima 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.

Time je srspki teniser kompletirao sva četiri trofeja sa najvećih turnira (ukupno 12) odnosno postao je tek osmi teniser u istoriji koji može da se pohvali Grend slemom. Još veće dostignuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je to što je Đoković postao tek treći igrač u istoriji tenisa koji u isto vreme drži titule sa Vimbldona, US Opena, Austrlian Opena i Rolan Garosa (pre njega Don Badž i Rod Lejver), pošto je vezao 28. pobedu na najvećim turnirima.

Nije dobro počeo meč po Đokovića pošto je posle 38 minuta izgubio prvi set u kom je bio neprepoznatljiv. Pravio je velčiki broj grešaka i dozvolio je Mareju da ga uvuče u zamku da on završava poene.

Pauza između prog i drugog seta bila je po svemu sudeći ključna na meču, pošto je Novak očigledno promenio taktiku. Malo se povukao iza osnovne linije i čekao Endija da povlači poteze, a on je iz kontre dolazio do poena.

Kolika je bila razlika dovoljno govori podatak da je Novak iz minus faze odnosno 13 neiznuđenih grešaka u drugom i trećem setu jednostavno "crtao" po terenu dozvolivši rivalu da osvoji samo tri gema.

Kada se očekivalo da grogiranog rivala dotuče, pošto je poveo sa 5:2 u četvrtom setu Novak je dozvolio rivalu da prodiše pošto je Marej vezao dva gema prvi put posle prog seta. Očigledan je bio veliki pritisak sa kojim se borio Đoković, ali je uspeo da se izbori i da u 10. gemu iskoristi treću meč loptu posle koje je definitivno postao besmrtan.

Sledeći Novakov cilj mogao bi da bude Gren slem u toku sezone, a prvi naredni izazov će mu biti Vimbldon koji počinje već za dve nedelje.

5. gem - Uspeo je Marej da spreči još jedan brejk i da zadrži nadu da može do preokreta - 3:2

1. gem - Tri vezane brejk lopte imao je Novak, iskoristio je treću za 1:0 u četvrtom setu. U ovom gemu smo videli verovatno i najlepši poen meča.

8. gem - Novak je rutinski došao do tri set lopte - iskoristio je treću - 3:6, 6:1, 6:2

One set to go Novak. #RG16 pic.twitter.com/06poP8NVjC— Roland Garros (@rolandgarros) June 5, 2016

5. gem - Opet dupli brejk za Novaka i to posle prelepog poena, Đoković je u naletu - 4:1

7. gem - Prvu od dve vezane brejk lopte koristi Novak za izjednačenje u setovima 3:6, 6:1, posle jednog sata i 11 minuta igre

Djokovic remet les pendules à l'heure en remportant le 2e set 6-1 #RG16 https://t.co/r2ghwZkzvR— Roland Garros (@rolandgarros) June 5, 2016

6. gem - dolazi Novak i do drugog brejk - 5:1

3. gem - Đoković polako dolazi do svoje igre, pronalazi rešenja za Endijevu defanzivu - 3:0

Can you hear them?

Nole fans are out in force!

1. gem - Kao da je zaboravio sve što se dešavalo, kreće Novak u pohod - 1:0

9. gem - Koristi Marej treću set loptu i osvaja ovaj deo igre - 3:6
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.