Biće Nole još bolji

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće Nole još bolji

Kako stvari sada stoje, Novak Đoković bi bez većih problema trebalo da odbrani titulu na predstojećem Otvorenom prvenstvu Australije, koje u ponedeljak počinje u Melburnu.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović očekuje da će Đoković na prvom ovosezonskom grend slemu u potpunosti opravdati ulogu prvog favorita, ali ne isključuje nove promene među deset najboljih na ATP listi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
"Novak je pokazao da je nepremostiva prepreka i za Nadala i za Federera koji će ove sezone imati velikih problema. Evidentno je da su obojica u ovom trenutku daleko od vrhunske forme. To se videlo na turniru u Dohi, baš kao i na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, mada je tamo bilo vrlo malo egzibicije, s obzirom na nivo tenisa koji se igrao", istakao je Obradović.

Osvajanjem treće titule u Melburnu, a petog grend slema u karijeri, Đoković bi "zacementirao" svoj status najboljeg na svetu.

"Novak će vladati svetskim tenisom. Ja očekujem da on ove sezone postigne još bolje rezultate u odnosu na prošlu godinu. Mislim da će Nadal i Federer imati velikih problema da dođu i do polufinala, kako u Australiji tako i na ostalim velikim turnirima tokom sezone", dodao je selektor naše Dejvis kup reprezentacije.

U takvoj situaciji Obradović najavljuje veoma zanimljivu godinu, koja će doneti nove promene u svetskom vrhu.

"Pred nama je veoma interesantna godina, a nove promene u vrhu su neminovnost. Očekujem tumbanje od drugog mesta na ATP listi pa naniže. Novak je prošle godine postao „broj jedan", a sada njegov primer slede i ostali igrači, koji lako mogu da ugroze i Nadala i Federera".

Bogdan Obradović najviše očekuje od Endija Mareja i Žo-Vilfreda Conge, koji su na startu sezone pokazali da se nalaze u odličnoj formi. Marej je trijumfovao na turniru u Brizbejnu, dok je Conga osvojio Dohu, gde su igrali i Nadal i Federer. Drugi reket sveta je u polufinalu neočekivano poražen od Francuza Gaela Monfisa, dok je Federer zbog povrede leđa odustao od duela sa Congom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.