Alkaras: Nisam na Novakovom nivou

Izvor: B92, 19.Nov.2023, 00:42

Alkaras: Nisam na Novakovom nivou

Karlos Alkaras je posle poraza od Novaka Đokovića priznao da još mora mnogo da radi da bi ga stigao.

Đoković je posle 90 minuta igre slavio sa 6:3, 6:2 i tako naneo španskom teniseru treći poraz u pet mečeva.

Alkarasu je posle meča ostalo samo da prizna da je sa druge strane bio daleko bolji rival.

"On je sjajan, igra na tako visokom nivou tokom celog meča, kvalitet udaraca je neverovatan, šalje duboke udarce, teško je napraviti prednost. Još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednom je pokazao zašto je najbolji na svetu", rekao je Španac.

Kaže da ne može da shvati šta je potrebno još da uradi da bi dobijao ovakve mečeve sa Novakom.

"Teško mi je da pričam o tome, teško mi je i posle meča da shvatim, nisam na njegovom nivou na terenu. Igrao sam sjajne mečeve na Vimbldonu, u Sinsinatiju, na Rolan Garosu i tada sam osećao da sam na tom nivou, čim smo izašli na teren osetio sam da moram više da vežbam i da budem bolji igrač. Iskusniji je, igrao je na ovom turniru više puta, neverovatan je. Ne radi se o servisu, sjajno riternira, neverovatan je. Rekao sam, gura te do limita do poslednej lopte, imao sam neke sjajne poene, ali bih onda napravio nekoliko grešaka. Igrač kao što je Novak, protiv njega ne možete tako", dodao je teniser iz El Palmara.

Na pitanje šta mu je "plan B", rekao je da još ne zna odgovor.

"Ne znam šta da kažem, verovatno da trčim više i da ubacujem loptice u teren, da igram duže poene. Protiv takvog igrača kao što je Novak to nije dovoljno. Morao sam da stavim sebe u poziciju da napadnem više ili da igram još agresivnije, ako grešim, da je to isto. Protiv takvog igrača moraš 100 odsto, da budeš na ivici, na liniji, ako to ne radiš, mrtav si".

Sledi mu odmor, pa pripreme za novu sezonu.

"Ovaj meč mi je mnogo pomogao, sledi odmor i znam na čemu moram da radim, šta moram da radim da bih dobio najboljeg na svetu. Pričaću sa trenerom Fererom, da vidimo šta moramo da uradimo bolje. Gledaću meč ponovo, da vidim gde su bile moje slabosti. Zaboraviću sve ovosezonske mečeve, Sinsinati, Vimbldon, Rolan Garos, fokusiraću se samo na ovaj meč u Torinu. Osećao sam da moram da radim mnogo, mnogo bolje neke stvari da bih bio na tom nivou ", poručio je Karlos.

U jednom momentu u drugom setu, bacio je reket, bio je toliko isfrustriran zbog greške.

"Da, bila je brejk lopta, odigrao sam odlično i izgubio ga, frustriran sam bio jer sam izgubio poen. Frustracija... Ferero mi je rekao da moram da ostanem jak mentalno i to moram da popravim", zaključio je drugi reket sveta.

Bitka za prvo mesto nastaviće se i u 2024. Novak od ponedeljka započinje 400. nedelju vladavine.

"Moram da budem na vrhu oko 15 godina da bih ga stiga po tome, ja sam ambiciozan i želim da budem među najboljima u istoriji, da imam cilj, da pobedim njega, da osvojim svaki turnir na kom budem igrao. U isto vreme neću da mislim o tome, teško je razmišljati o tome. Legende našeg sporta nisu u tome uspele. Neverovatno je šta radi, obara rekorde, osvaja svaki turnir na kom igra. Ludo je. U isto vreme miks motivacije i miks nečega o čemu ne želim da razmišljam. Nisam na nivou kao Novak, posebno na ovakvim podlogama, dvoranski uslovi, nisam navikao da treniram u dvorani. Moram da naučim to, nešto što me boli u ovom momentu, ali u isto vreme mi daje nadu, jer znam da moram i mogu mnogo bolje i na tome ćemo raditi u predsezoni", kaže Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Alkaraz: Nisam bio na Novakovom nivou

Izvor: Danas, 19.Nov.2023

Karlos Alkaraz, šampion Vimbldona, je posle poraza u polufinalu Mastersa u Torinu od Novaka Đokovića bio realan.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.