ATP: Najboljih 10 poena sezone

Izvor: B92, 03.Dec.2013, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP: Najboljih 10 poena sezone

Udruženje teniskih profesionalaca ( ATP) objavilo je listu 10 najboljih poena u sezoni za nama, a poeni Novaka Đokovića nalaze se na 8, odnosno 10. mestu.

Najbolji poen u upravo završenoj sezoni odigrali su Tomi Has i Gael Monfis, u četvrtfinalu ATP turnira u nemačkom Haleu.

Osim Đokovića, po dva puta na listi našli su se Tomi Has, Huan Martin del Potro i Rodžer Federer, dok je najzastupljeniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nadal sa čak tri poena u Top 10.

Sasvim zasluženo na prvom mestu našao se poen u kome je Monfis odigrao atraktivan smeč, ali ga je Has na kraju osvojio.

10. Đoković - Južni (Monte Karlo)

Srpski teniser imao je odličnu sezonu, a najavio ju je odličnim nastupom i titulom u Monte Karlu. Đoković je u Kneževini stigao do još jednog Mastersa koji nije imao u kolekciji, a na putu do finala je savladao Mihaila Južnog u drugom kolu.

Novak je u prvom setu, pri vođstvu protivnika sa 2:0 u gemovima, stigao lob i lopticu vratio iza leđa, koju ju je Južni potom zakucao u mrežu. Novak je izgubio prvi set, ali je dobio naredna dva i plasirao se u sledeće kolo.

9. Dodig - Federer (Indijan Vels)

Rodžer Federer nije imao previše problema sa Ivanom Dodigom u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu. Švajcarac je slavio sa 6:3, 6:1, a taj meč obeležio je i jedan nesvakidašnji poen.

U drugom gemu drugog seta, Federer je posle servisa krenuo na mrežu i odlično se snašao posle odbitka od vrha mreže. Obišao je lopticu, bez gledanja je udarcem iz zgloba poslao po dijagonali i tim potezom podsetio zašto ga mnogi smatraju najvećim u istoriji.

8. Đoković - Gaske (Montreal)

Rišar Gaske nema rešenja za Novaka Đokovića, zabeležio je samo jednu pobedu iz 11 duela. Ipak, u četvrtfinalu Mastersa u Montrealu francuski teniser pokazao je zašto mnogi smatraju da nije ispunio svoj potencijal.

Posle odličnog servisa i napada Gaskea, Đoković je poslao pasing forhend paralelom, Francuz je uhvatio težak volej i loptica se posle odskoka u Novakovom, vratila u njegovo polje. Taj potez bio je toliko dobar da je i Đoković aplaudirao. Srpski teniser nije imao mnogo problema u tom meču, slavio je sa 6:1, 6:2, ali je u polufinalu poražen od Nadala u tri seta.

7. Nadal - Per (Madrid)

Rafael Nadal bio je najbolji teniser ove sezone, a prvi od tri poena sa ove liste odigrao je u drugom kolu Mastersa u Madridu, protiv Benoa Pera.

Per je posle odličnog servisa izašao na mrežu drop šotom, uspeo da vrati Rafu na osnovnu liniju, ali je posle smeča Nadal reagovao neverovatno i forhendom poslao loptu po paraleli, što je dovelo do erupcije na tribinama.

6. Berlok - Nadal (Šangaj)

Nadal posle sedmog zauzima i šesto mesto liste najboljih poena u upravo završenoj sezoni. Ovoga puta protivnik je osvojio poen, a to je bio Karlos Berlok u trećem kolu Mastersa u kineskom Šangaju.

Nadal je u drugom gemu meča diktirao tempo, napao karakterističnom kratkom dijagonalom i ceo stadion je već upisao poen Špancu. Ipak, Berlok je maltene iz prvog reda tribina stigao loptu i improvizovanim blok udarcem pogodio paralelu. Spektakularan udarac nije poremetio Rafu koji je slavio sa 6:1, 7:5.

5. Ferer - Nadal (Rim)

Na listi najboljih udaraca Nadal ima negativan skor, jedan dobijen i dva izgubljena. Peto mesto drži poen Davida Ferera u četvrtfinalu Mastersa u Rimu.

Nadal je u drugom setu napadao, u poenu imao dva smeča, ali je Ferer sve vraćao. Izgledalo je kao da Nadal udara u zid, a David je dočekao svoju šansu. Istrčao je na nešto lošiji drop šot protivnika i lagano poentirao. Ovaj poen imao je posebnu važnost, pošto je njime Ferer izjednačio u setovima. Ipak, nije uspeo da izdrži i bolje rangirani Španac je pobedio sa 6:2 u trećem setu.

4. Davidenko - Del Potro (Sinsinati)

Nikolaj Davidenko i Huan Martin del Potro odigrali su meč drugog kola Mastersa u Sinsinatiju i Argentinac je bio bolji sa 7:5, 7:5. Meč je bio veoma tvrd, a počeo je spektakularno.

U drugom gemu Delpo je do gem lopte stigao posle loba popularnim 'hot-dogom' kome je prethodio lob Davidenka.

3. Has - Dimitrov (Vašington)

Grigora Dimitrova mnogi smatraju naslednikom aktuelne generacije u muškom tenisu, iako Bugarin svoj potencijal pokaže s vremena na vreme. U četvrtfinalu ATP turnira u Vašingtonu protiv Tomija Hasa, Dimitrov je pokazao fenomenalnu igru na mreži. Pogodio je jedan veoma težak volej, a potom i da stigne kratku lopticu i iz špage je prebaci u polje. Dimitrov nije uspeo da pobedi, Nemac je bio bolji sa dva puta po 7:6.

2. Del Potro - Federer (London)

Završni Masters u Londonu nije nam doneo očekivanu igru, ali su se Del Potro i Federer pobrinuli da gledaocima pruže malo uzbuđenja. U fenomenalnom poenu viđeno je nekoliko preokreta i spektakularnih udaraca, a na kraju je završen vinerom Federera iz forhenda.

Švajcarac je u tom duelu pobedio Delpa i plasirao se u polufinale, u kom je izgubio od Nadala. Kasnije je titulu osvojio Đoković.

1. Has - Monfis (Hale)

Najlepši poen prošle godine viđen je u četvrtfinalu ATP turnira u Haleu u kome su se sastali tomi Has i Gael Monfis. Has ga je osvojio, ali može se reći da mu je Monfis poklonio.

Francuz, koji je poznat po svojoj 'ludoj glavi' ceo meč je odigrao kao da igra ispred zgrade, a posebno je zanimljiv bio onaj pri vođstvu Nemca od 5:3 u drugom setu. Monfis je napao i dobio visok lob, imao je lagan smeč, ali je odlučio da preskoči lopticu i napravi okret od 360 stepeni. Posle piruete izveo je smeč, ali se Has odbranio i došao do poena. Iako je Monfis poveo sa 1:0, Tomi je preokrenuo i slavio sa 6:7, 6:3, 6:3.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP: Najboljih 10 poena sezone

Izvor: B92, 03.Dec.2013

Udruženje teniskih profesionalaca ( ATP) objavilo je listu 10 najboljih poena u sezoni za nama, a poeni Novaka Đokovića nalaze se na 8, odnosno 10. mestu...Najbolji poen u upravo završenoj sezoni odigrali su Tomi Has i Gael Monfis, u četvrtfinalu ATP turnira u nemačkom Haleu...Osim Đokovića,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.