Tri u jedan, pogled ka finalu

Izvor: RTS, 27.Jan.2012, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri u jedan, pogled ka finalu

Prvo od tri današnja polufinala naših sportista. Sportski dan na RTS-u počinje od 9.00. Novi duel dobrih drugara, 11. put. U polufinalu Otvorenog prvenstva Australije Novak Đoković igra protiv Britanca Endija Mareja. Meč počinje u 9.30 uz direktan prenos na našem Prvom programu.

Đoković "povlači nogu" vaterpolistima i rukometašima. Već im je poželeo da svi zajedno igraju finale u nedelju. "Idemo do kraja momci, verujemo u vas", poručio je Novak, koji će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << priliku da prvi stigne do tog cilja.

Ko će na megdan Nadalu koji je pobedom nad Federerom od 3:1 već obezbedio finale? Nole i Marej se odlično poznaju, tako da su taktička iznenađenja skoro nemoguća. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala, kada je započela ubitačna serija našeg tenisera i pohod na tron. Oba tenisera su u dobroj formi, zdravi i motivisani za meč. Sve to obećava veliku borbu i odličan tenis.

Nole i Marej do sada su se sastajali 10 puta. Naš teniser bio je bolji u šest mečeva. Novak je prošle godine slavio u finalu ovog turnira, kao i u polufinalu Rima, bio je prinuđen da zbog povrede preda finalni meč Sinsinatija.

Đoković očekuje odličan meč i svestan je da će biti potrebno mnogo truda da bi iz tog duela izašao kao pobednik. "On izgleda spremno, igra dobro i veoma je motivisan da osvoji grend slem. Prošla dva turnira u Melburnu igrao je finale, dokazuje se i izaći će na teren da to uradi ponovo. Međutim, i ja ovde igram dobro poslednjih nekoliko godina. Nadam se da mogu ponoviti isto što sam uradio prošle godine", rekao je Đoković.

"Prošle godine u finalu igrali smo mnogo dugih poena, ali je na kraju ispalo kako sam i očekivao. Ovaj teren i uslovi su sporiji u odnosu na druge turnire. Moja i njegova igra se baziraju na osnovnu liniju i volimo da se osećamo opušteno u razmeni. Siguran sam da će ovo biti taktički izazov i veoma je važno od starta biti koncentrisan", kazao je Đoković.

Đoković je podsetio da su on i Marej prijatelji već dugo i da je lepo kada je uspešan i onaj sa kojim si odrastao. "Naše prijateljstvo je dugo, još od vremena kada smo imali po 12 godina. Kada ste prijatelj sa nekim prilično dugo, onda imate mnogo poštovanja prema njemu. Mislim da je to obostrano, a zajedno treniramo kada god to možemo", rekao je srpski teniser.

Protivnik je u uzlaznoj formi. Rešen je da se konačno domogne nekog grend slema i da pomrsi račune vodećem triju. U tom cilju, Mareja je odnedavno počeo da trenira nekada najbolji teniser sveta Ivan Lendl.

Ukoliko sutra pobedi Mareja, Đoković će se sa Nadalom u nedelju sastati 30. put. Španac vodi sa 16:13, ali Đoković je pobedio poslednjih šest susreta, svih šest u finalima. Poslednji put Nadal je savladao Đokovića 24. novembra 2010. godine na završnom turniru Masters serije u Londonu.

Đoković - Marej 1:1 (6:3;3:6;1:2)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković u borbi za finale

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2012

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće danas protiv Endija Mareja u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Rafa vs Nole - treći put u nizu

Izvor: Sportske.net, 27.Jan.2012

Pobedom nad Endijem Marijem Novak Đoković je obezbedio još jedan duel u finalu grend slema protiv Španca Rafaela Nadala. Srpski "kralj" protiv "kralja šljake" po treći put za redom u finalu..

Nastavak na Sportske.net...

Filipović: Igra pameti i strpljenja!

Izvor: NaDlanu.com, 27.Jan.2012

Vaterpolista srpske reprezentacije Filip Filipović rekao je posle pobede nad Italijom u polufinalu Evropskog prvenstva u Ajndhovenu sa 12:8, da je meč bio fiizčki zahtevan, ali i nadmudrivanje u kojem su se bolje snašli srpski reprezentativci...On je poželeo da se u nedelju igraju tri finala u...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.