Nole osvaja večni grad

Izvor: RTS, 15.Maj.2011, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole osvaja "večni grad"

Ista meta isto odstojanje kao pre nedelju dana. Prvi na svetu, Rafael Nadal, dočekuje najboljeg u ovoj godini, Novaka Đokovića u finalu Maestersa u Rimu. U sudaru titana Nole će pokušati da potvrdi da "kralj šljake" završava vladavinu. Meč je u toku, nakon odlaganja zbog kiše. Promene rezultata pratite na Internet portalu RTS-a.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novak Đoković protiv Rafaela Nadala četvrti put. Rivalstvo dva trenutno najbolja svetska igrača ove godine dobija novu dimenziju. Ako je nekome dosadilo da gleda "El Klasiko", gde su se Barselona i Real za kratko vreme sastali četiri puta, mečevi između Rafe i Noleta ne mogu nikome da dosade, jer je u pitanju vrhunski tenis.

Dakle i četvrti put publika će imati priliku da uživa u neverovatnim potezima dvojice tenisera, čija igra na memente prkosi zakonima fizike.

Na prošlom turniru u Madridu, veličanstveni niz Nadalovih pobeda na šljaci je prekinut, a ostao je Noletov niz nepobedivosti ove godine.

U predstojećem finalu španski teniser će imati veliku šansu da konačno stane na put srpskom teniseru. Rafa je u subotu bez problema, za kratko vreme završio posao sa Gaskeom, i imao dosta vremena da se odmori za finale.

Sa druge strane, Nole je prošle noći bio veoma blizu kraja serije nepobedivosti, kada je Endi Marej imao nekoliko šansi da pobedi u polufinalu.

Zahvaljujući velikom srcu, psihičkoj stabilnosti, i fizičkoj snazi, Novak je uspeo da se izvuče, i da maltene izigubljen meč preokrene u svoju korist.

Ipak, ova pobeda Novaka uzela je svoj danak. Meč koji je trajao nešto više od tri sata, i koji je završen posle 23 časa, dosta je umorio srpskog tenisera, koji je imao malo vremena da se oporavi za meč protiv Nadala.

Poznata je činjenica da se protiv sjajnog Španca za svaki poen prolije litar znoja, pa ostaje bojazan da li je Nole dovoljno oporavljen za finale.

Ono što nepobedivom Srbinu sigurno neće nedostajati to je hrabrost, sportska drskost i naravno samopouzdanje, pa se nadamo da će i posle ovog meča, gledaoci u Srbiji i dalje brojati Noletove pobede.

Đoković - Nadal 0:0 u prvom setu
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.