IV, finale: Može li Novak do 17-16?

Izvor: B92, 16.Mar.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IV, finale: Može li Novak do 17-16?

Novak Đoković i Rodžer Federer igraju od 22h po srednjoevropskom vremenu finalni duel na Mastersu u Indijan Velsu.

Biće to 33. međusobni duel dva velika rivala, a blagu prednost ima Švajcarac koji vodi sa 17-15 u pobedama.

Ovo će takođe biti i njihov deveti duel u finalu, a od prethodnih osam mečeva koji su odlučivali o tituli obojica su dobila po četiri.

Federer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igra briljantno u poslednje vreme, a u Indijan Velsu nije izgubio ni set na putu do finala pobedivši Tursunova, Hasa, Andersona i Dolgopolova. Švajcarac je dobio i prethodni duel protiv Đokovića, u finalu Dubaija. Federer će pokušati da osvoji peti trofej u Indijan Velsu.

„Pobede rešavaju mnoge probleme. Rezultati koje pravim su bolji od očekivanih i to me ohrabruje. Sada moram da brinem samo o zadržavanju ove forme. Da ne igram previše ili premalo“, rekao je Federer nakon što je u polufinalu prepustio samo četiri gema Dolgopolovu.

Švajcarac deluje sjajno, posebno njegov bekhend koji je čini se konstantniji nego ikada, pa sigurno sa velikim samopouzdanjem ulazi u novi okršaj sa Đokovićem.

Što se tiče drugog tenisera sveta, on je protiv Džona Iznera pokazao sve loše ali i dovre stvari koje ispoljava u poslednje vreme. Odigrao je izuzetno kvalitetan meč protiv izuzetno neugodnog rivala, oduzeo je verovatno najboljem serveru sveta početni udarac čak pet puta, ali je svoj servis gubio u dva navrata kada bi servirao za meč.

Neočekivani psihički pad ipak nije uticao na Đokovića u trećem setu polufinala, pa će gledaoci u Indijan Velsu moži da uživaju u još jednom epskom finalu u nedelju.

„Uvek protiv Federera igram u kasnoj fazi turnira, jer smo obojica u vrhu u poslednjih sedam, osam godina. Ovek je napeto. Uve je emotivno. Uvek je neizvesno. Mislim da u poslednjih 15 međusobnih mečeva nije bilo favorita. Odigrali smo dosta velikih mečeva na Gren slemovima, Mastersima. I ja se radujem tim duelima. Uvek je veliki izazov pobediti Rodžera“, rekao je Đoković nakon pobede nad Iznerom u subotu.

U svakom slučaju očekuje nas još jedna velika borba dva velika rivala. Čini se da ponovo nema favorita, pa vas pitamo, može li Đoković da smanji na 17-16?
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Federer

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.