ĐOKOVIĆ PREDAO MEČ MAREJU ZBOG POVREDE!

Izvor: Kurir, 21.Avg.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐOKOVIĆ PREDAO MEČ MAREJU ZBOG POVREDE!

Od početka meča videlo se da Đoković ima velikih problema zbog povrede ramena, koja ga muči od početka turnira, ali je uprkos tome pokušao da odigra meč do kraja i da ne pokvari finale

SINSINATI - Najbolji teniser sveta, Srbin Novak Đoković nije uspeo da trijumfuje na turniru masters serije u Sinsinatiju, pošto je večeras u finalu zbog povrede ramena morao da preda meč Britancu Endiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mareju, polovinom drugog seta.

Marej je prvi set dobio rezultatom 6:4, a u drugom je Britanac poveo 3:0, uz dva brejka, kada je sudija prekinuo meč zbog kiše, a potom je Đoković odlučio da preda meč. Od početka meča videlo se da Đoković ima velikih problema zbog povrede ramena, koja ga muči od početka turnira, ali je uprkos tome pokušao da odigra meč do kraja i da ne pokvari finale.

U drugom setu je, međutim, to mučenje postalo besmisleno, jer prvi teniser sveta bukvalno nije mogao da podigne ruku da bi realizovao najlakši mogući smeč na mreži. Tako je Đoković pretrpeo drugi poraz u ovoj sezoni, u kojoj je do sada zabeležio 57 pobeda i osvojio devet turnira, od čega pet mastersa i dva gren slema.

Za sada nije poznato koliko je Đokovićeva povreda ozbiljna, ali se pretpostavlja da će njegov lekarski tim uspeti da je sanira do početka Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku 29. avgusta. Uprkos porazu u finalu, srpski teniser može da bude sasvim zadovoljan onim što je uradio na turniru u Sinsinatiju, jer je nadmašio prošlogodišnji učinak, kada je ispao u četvrtfinalu.

Zahvaljujući tome, Đoković je povećao prednost na ATP listi ispred Rafaela Nadala na 2.500 bodova, čime je u velikoj meri povećao šanse da godinu završi na prvom mestu. Razloga za zadovoljstvo ima i Marej, koji je posle dužeg vremena uspeo da osvoji titulu na jednom turniru masters serije.

Njemu je ovo bila četvrta pobeda u desetom duelu protiv Đokovića.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.