Zaposleni u Hitnoj pomoći dobili platu

Izvor: Press, 03.Jan.2013, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u Hitnoj pomoći dobili platu

Jedan broj zaposlenih je, zbog neisplaćene decembarske zarade, uoči Nove godine blokirao na dvadesetak minuta deo auto-puta Beograd-Zagreb kod mosta Gazela, a zatim protest nastavili u prostorijama Hitne pomoći.
Na sastanku u ministarstvu zdravlja, kom je prisustvovao direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, gradski sekretar za zdravstvo, kao i direktor Hitne pomoći, obećano je da će im plata biti uplaćena odmah nakon praznika.
Svi zaposleni u zdravstvu drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << deo decembarske plate dobili su 27. decembra, dok zaposlenima u Hitnoj pomoći novac nije uplaćen zbog duga od 40 miliona dinara.
Kako je Tanjugu ranije ispričao direktror ove ustanove, dug je nastao u 2011. godini, jer jedan broj zaposlenih nije imao ugovor sa RFZO, odnosno radili su pod ugovorom na neodređeno i redovno primali platu.
Kada je urađen obračun za 2011. godinu, RFZO nije priznao njihove plate i tražili su da im Hitna pomoć vrati 40 miliona dinara.
U međuvremenu, kako tvrdi direktor, svi koji su bili zaposleni na određeno dobili su ugovore na neodređeno, ali dugovanje prema Fondu i dalje je ostalo.
"Posle svih ovih praznika nastavićemo razgovore sa Fondom i Ministarstvom zdravlja kako bi pronašli rešenje za ova dugovanja. Jedna od mogućnosti je da dug isplatimo u mesečnim ratama, ali i to je previše za Hitnu pomoć, jer imamo male sopstvene prihode", rekao je Tanjugu dr Ivančević.


Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Press...






Povezane vesti

POSLE ŠTRAJKA: Zaposleni u Hitnoj dobili platu

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jan.2013

Drugi deo decembarske plate zaposlenima u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć isplaćen je sa zakašnjenjem zbog duga od 40 miliona dinara

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.