Vrščani ubedljivi protiv Smedereva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2015, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrščani ubedljivi protiv Smedereva

Košarkaši Vršca Swisslion su pobedom otvorili novu 2015. godinu, jer su u Centru Millennium ubedljivo pobedili ekipu Smedereva, rezultatom 77:52 (19:15, 15:10, 25:11, 18:16). Na ovaj način izabranici Dušana Gvozdića su se revanširali Smederevcima za poraz u prvom delu sezone.

Vrščani su već na startu protivniku jasno dali do znanja da neće dozvoliti da dođe do iznenađenja na terenu. U prvih pet minuta meča dozvolili su protivniku da postigne samo dva poena, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su, zato, već u drugoj četvrtini pustili Smederevce da im preuzmu vođstvo, serijom od 10:0 (25:21, 15. min).

Srećom, to je bilo kratkog daha, jer su domaći košarkaši odmah uzvratili još furioznijom serijom od 16:0, vratili prednost na svoju stranu i do kraja meča je nisu ispuštali.

Gvozdić je u rotaciji koristio čak jedanaestoricu igrača (nije igrao samo povređeni Balmazović), pa su održavali visok ritam igre, pre svega u odbrani.

Zato ne čudi što je najveća prednost na meču bila čak 27 poena (73:46, 28. min).

Najbolji igrači ovog susreta bili su Miloš Dimić i Dejan Davidovac, koji su imali indeks korisnosti 22. Dimić je postigao 19 poena (5/5 slobodna bacanja), a Davidovac 13 (10/9 slobodna bacanja) uz 5 skokova, 4 osvojene lopte i 3 asistencije. Dvocifren učinak imao je i Nikola Tomašević sa 11 poena, a dodao je i 7 skokova.

Sledeći meč Vrščani igraju u Kraljevu protiv Sloge.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.