Vlada prvo mora da zakrpi budžet

Izvor: OkRadio.rs, 05.Jul.2012, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada prvo mora da "zakrpi" budžet

Pokrivanje deficita u budžetu, obnavljanje razgovora s MMF-om i pokretanje reformi koje će stvoriti uslove za privredni rast ključni su zadaci nove vlade po oceni učesnika u panel-diskusiji „Ekonomski prioriteti Srbije“ u organizaciji nedeljnika NIN i Privredne komore Srbije.Mirko Cvetković, premijer odlazeće vlade, preporučio je naslednicima u Nemanjinoj 11 da odmah po formiranju vlade obnove razgovore s MMF-om i dodao da će, koje god stranke budu činile novi kabinet, ključni posao biti pokrivanje deficita koji bi na kraju godine mogao da iznosi oko 300 do 350 miliona evra više nego što je budžetom predviđeno.   - Za prvih šest meseci potrošeno je...
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije u sledeća tri meseca mora nabaviti 50 milijardi dinara za pokriće deficita

Izvor: GdeInvestirati.com, 05.Jul.2012

Beograd - Za ovu godinu, planirani rashodi u budžetu su 875 milijardi dinara i Vlada je, uprkos pritiscima, uspela da u prvoj polovini godine ne prebaci 50 odsto planiranih rashoda, tvrdi premijer Mirko Cvetković. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.