Veseli, jer su nas doveli do ruba propasti

Izvor: BKTV News, 17.Jun.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veseli, jer su nas doveli do ruba propasti

Vlada se veselila jer vise ne mora da se sastaje ni jednom u dva meseca, već, do formiranje nove, samo će da obavlja „tehničke poslove“. A da li je baš tako?
Svaki iole odgovorniji čovek, kada zna da će za koji dan trebalo drugom, da preda vlast, ne bi se usudio da premesti stonu lampu sa jednog na drugi kraj pisaćeg stola. Naša Vlada, da je makar moralno odgovorna, svakako ne bi načinila nekoliko gafova prema kojima je ledi Ešton, sa njenim protokolom u Briselu, bebica iz jaslica!
Naime, odlazeća Vlada je uspela da načini deficit u samo mesec dana „tehničke vladavine“, koji je veća od najgore prognoze do kraja godine. Sada i Fiskalni savet, od kojih retko ko ima primanja manja od dve hiljade evra, savetuje novoj vlasti da penzionere i „male činovnike“ ostave i bez dela primanja kojim pokrivaju samo hranu. Jer,Vlada i Sudstvo su se postarali da naplatu dugova javnim preduzećime – čitaj: komunalnih usluga - prepuste „novim komandosima, za koje valja verovati da nisu pripadali „ mafiji kalašnjikova“!
Vlada u odlasku nas je „opljačkala“ za mililjardu i više evra, a to je odgovornost guvernera, a ne premijera, ali bi se i posvadjane poglavice plemena „Mau – mau“ u Centralnoj Africi, kada bi imali državu i vladu, pre dogovorile nego što bi dozvolili da iko od njih čini išta što od čega bi zavisio opstanak plemena.
U tom „vakumu“ preuzimanja vlasti, odista nije važno da li je nekadašnji general, sada visoki funkcioner ministarstva inostranih poslova, ali ne i ministar, bez dogovora sa predsednikom države, potpisao opoziv ambasadora iz Angale, ma koji razlog bio po sredi! Jer, ako Predsednik Srbije potpisuje ukaz o postavljenju, onda bi bilo logično da zna i da saglasnost i za opoziv onog koha je imenovao, zar ne ?!
I ono fantastično i neponovljivo – Vlada u ODLASKU JE UVELA SANKCIJE Belorusiji?! I to na dan kada je trebalo da dodje predstavnik predsednika Lukašenka sa ličnim pismom prvog čoveka zemlje kojim podržava predsednika Tomislava Nikolića.
Na dan kada je u Generalnoj skupštini Belorusiija glasala za Vuka Jeremića da bude predsedavajući te skupštine u narednoj godini.
Da nije možda Ponoš u tom trenutku „bezvlaša“ ili zaboravljajući da je „njegov Boris“ poražen, hteo Vuku da stavi do znanja ko je „gazda“ u MIP-u?!
Ali, vratimo se osnovnoj ideji. Šta je to i povodom čega Vlada slavila?
Ako je se radovala što više ne može da utiče na našu sudbinu, onda imamo razloga i mi da slavimo.
Ako je slavila što je izbegla da odgvora što nas je dovela do ruba ponora, onda se vara da neće kad – tada, biti na tapetu. A da je ovo prava demokratska zemlja, niko iz te vlade ne bi bio u novoj, ma ko postao mandatar.
I najzad, lako je njima da slave i razbijaju čaše, kada je bilo šta u tom Klubu je jeftinije nego ambalaža na pijaci!
Mirko Stamenković
Tweet
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Tomislav Nikolić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.