Ultrabook- nova vrsta brzih laptop računara

Izvor: TvojPortal.com, 03.Jun.2011, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ultrabook- nova vrsta brzih laptop računara

/bizlife.rs/ Kopmanija "Intel" najavila je, na jednom od najvećih tehničkih sajmova na svetu "Komuteks" u Tajpehu, pojavu potpuno nove vrste laptop računara, koji će biti mnogo brži, poudzadniji i tanji od postojećih.


Izvršni potpredsednik kompanije "Intel" Šon Meloni je rekao da će do kraja 2012. godine, 40 odsto tržišta laptop računara obuhvatati novu vrstu kompjutera, nazvanu "ultrabook", koja će predstavljati kombinaciju najboljih performansi, vremena odaziva i sigurnosti, i tankog i elegantnog izgleda.
On je rekao da "Intel" nastoji da ubrza pojavu nove vrste mobilnih kompjutera, uz pomoć najnovije druge generacije "Intel kor TM" procesora. Ta serija procesora omogućiće pojavu tankog, lakog i elegantnog dizajna, koji je tanji od 20 milimetara i sa cenom ispod 1.000 dolara.
Sistemi zasnovani na tim čipovima biće dostupni u toku zimske praznične sezone i obuhvataće UX21 , ASUS i "Ultrabuk".
Meloni je najavio i da će naredne generacija "Intel" procesora, kodnog naziva "ajvi bridž" „Ivy Bridge,” biti dostupna u prvoj polovini 2012. godine. Laptop računari zasnovani na tim procesorima
imaće poboljšanu energetsku efikasnost, pametne vizuelne performanse, povećano vreme odaziva i unapređene sigurnosne karakteristike.

ultrabookintelbrzi laptop racunari
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.