UKR: Nova godina - isti scenario

Izvor: B92, 02.Jan.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKR: Nova godina - isti scenario

Ukrajina je prijavila prvu pogibiju vojnika u 2015. godini, koji je izgubio život u sukobu s proruskim snagama, navodeći da je u napadu ranjeno još pet vojnika.

"Za poslednja 24 sata, jedan ukrajinski vojnik je poginuo, a petorica su ranjena u akciji (proruskih snaga)", saopštio je novinarima portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko.

Lisenko nije izneo detalje i okolnosti koje su dovele do napada, ali je rekao da su proruske snage više puta ispaljivale projektile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na istoku Ukrajine, uključujući međunarodni aerodrom i grad Donjeck.

On je dodao i da ukrajinski vojnici, generalno, ne provociraju drugu stranu, niti otvaraju vatru, već da samo uzvraćaju ako su napadnuti, preneo je Rojters.

Najmanje 4.700 ljudi ubijeno je tokom 2014. godine u sukobima u Ukrajini, koji su izazvali najveću krizu u odnosima između Rusije i Zapada od Hladnog rata.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi ukrajinski vojnik poginuo ove godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jan.2015

Ukrajina je danas prijavila prvu pogibiju jednog svog vojnika u 2015. godini, koji je izgubio život u sukobu s proruskim snagama, navodeći da je u napadu ranjeno još pet vojnika..."Za poslednja 24 sata, jedan ukrajinski vojnik je poginuo, a petorica su ranjena u akciji (proruskih snaga)", saopštio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kijev primirje prekršio 20 puta, tri lica poginula

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jan.2015

Proruski borci na istoku Ukrajine saopštili su da su ukrajinske snage prekršile primirje više od 20 puta u posljednja 24 časa, te da su u granatiranju poginule tri osobe..."U protekla 24 časa situacija u Donbasu nije se značajno promijenila i dalje je napeto. Ukrajinske snage sistematski granatiraju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.