Šulc: Bez novih uslova za Srbiju

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šulc: Bez novih uslova za Srbiju

Na pitanje da li bi Nemačka mogla do kraja godine da postavi nove uslove Srbiji, Šulc je odgovorio odrečno, ocenivši da je kriterijume za članstvo već dovoljno teško ispuniti i bez novih zahteva.
"Proces proširenja će se nastaviti. EU ne zatvara vrata novim članicama sa zapadnog Balkana", rekao je evropski političar poreklom iz Nemačke.
On je, međutim, napomenuo da proširenje ne može da bude na prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mestu prioriteta Brisela u vreme kada ekonomska kriza potresa same temelje EU.
Šulc je, takođe, ocenio da je ono što se dešava u odnosima Beograda i Prištine od istorijskog značaja.
"Srpske vođe su pokazale veštinu državništva, hrabrost i viziju. Evropski parlament bi voleo da se dijalog nastavi kako bi odnosi između Beograda i Prištine mogli što pre da se normalizuju", dodao je on.
Upitan da li je preovlađujući stav Brisela, koji je dosad javno izneo samo Šulc, to da Srbija neće postati članica EU dok ne prizna Kosovo, predsednik EP je odgovorio da on ne može da govori u ime pregovarača.
"Ja izražavam ličnu procenu situacije, to je sve. U budućnosti vidim i Srbiju i Kosovo u EU", kazao je Šulc.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Doček srpske nove godine

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.