Sloboda: Ugovori vredni 80 mil. €

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sloboda": Ugovori vredni 80 mil. €

Čačak -- Kompanija Sloboda Čačak ima potpisane ugovore za proizvodnju municije i projektila u vrednosti od 80 miliona evra, kaže direktor kompanije Zoran Stefanović.

"Trenutno smo u fazi kada usaglašavamo i nove poslove koji će omogućiti uposlenost kapaciteta u naredne tri godine", rekao je Stefanović za Tanjug.

On je podsetio da "Sloboda" izvozi proizvode na tradicionalno bliskoistočna i severnoafrička tržišta, Kanadu, Severnu i Južnu Ameriku.

Kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je posle 30 godina pauze počela da proizvodi i protivgradne rakete, a obezbeđeni su ugovori za izvoz istih.

Stefanović je izrazio očekivanje da će i MUP Srbije u narednom periodu od "Slobode" kupovati projektile za protivgradnu zaštitu.

Prema njegovim rečima, to preduzeće svoj 65. rođendan dočekuje u stanju koje daje nadu za dugoročno uspešno poslovanje.

"Cilj nam je da fabriku dovedemo na nivo da bude konkurent svetskim vodećim proizvođačima robe koju mi proizvodimo", naveo je Stefanović.

On je podsetio da je u nove proizvodne pogone i opremu u prethodne tri godine investirano 10 miliona evra. I sada, kako kaže, postoje planovi za ulaganja koja će omogućiti još veći tehnološki nivo.

"Kompanija "Sloboda" trenutno zapošljava 1.557 radnika, od kojih je 356 primljeno na određeno vreme, a plata je za dva procenta veća od republičkog proseka", ističe Stefanović.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.