SVM samostalno na izbore, SDPS spremna za razgovore

Izvor: NaDlanu.com, 26.Dec.2011, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM samostalno na izbore, SDPS spremna za razgovore

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) najavio je samostalan izlazak na izbore, Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) da će posle Nove godine početi razgovore o potencijalnim koalicionim partnerima, a Demokratska stranka (DS) da je posle izbora "najmanje verovatna" koalicija te stranke sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Predsednik SVM Ištvan Pastor je za list "Blic" kazao da će od izbornog rezultata i programa koje budu nudile druge stranke zavisiti sa kim će >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << SVM posle izbora u koaliciju."Van Demokratske stranke još ima života. Ako neko ne ide sa demokratama ili naprednjacima, ne znači da nije živ", kazao je Pastor i dodao da će SVM posle izbora videti da li će biti sa strankama sa kojima je sada u koaliciji.Lider SDPS Rasim Ljajić kazao je za izdanje lista "Pres" da ta stranka razmislja i o samostalnom izlasku na izbore i da do sada nije bilo nikakvih dogovora o predizbornim koalicijama ni sa jednom strankom."Odluku o koalicionom partneru donećemo hladne glave i krajnje pragmatično", kazao je Ljajić i dodao da će razgovarati sa Demokratskom strankom, Ujedinjenim regionima Srbije, Socijalističkom partijom Srbije, Liberalno demokratskom partijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije.Ljajić je naveo da neće pristati na bilo čije ucene jer je, kako je rekao, SDPS danas daleko jača nego pre četiri godine i da će radije samostalno izaći na izbore.BEOGRAD, 26. decembra 2011. (Beta)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.