SPREČEN PROBOJ NASIPA NA SAVI KOD BIJELJINE

Izvor: Kurir, 07.Dec.2010, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREČEN PROBOJ NASIPA NA SAVI KOD BIJELJINE

BANJALUKA - Saniran je nasip na Savi u bijeljinskom naselju Crnjelov, pa je sprečena nova katastrofa i plavljenje oko 2.000 kuća na tom području.

Patrole Civilne zaštite i meštani Donjeg i Gornjeg Crnjelova primetili su pukotine na nasipu kod crpne stanice "Topolovac", a voda je procurila na jednom vrlo uskom delu nasipa starog više od trideset godina.

Na saniranju nasipa radilo je više od 100 pripadnika Oružanih snaga BiH, Granične policije, ekipe Civilne zaštite >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i oko 300 meštana. Savski nasip od Vršana do Rače dug je tridesetak kilometara i građen je 50-tih i 60-tih godina prošlog veka, a rekonstruisan je početkom 80-tih godina. Vodostaj Save na tom području se smanjuje i trenutno iznosi 762 centimetra.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.