Radulović demantuje Živkovića

Izvor: Akter, 19.Mar.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović demantuje Živkovića

Gostovanje lidera Nove stranke Zorana Živkovića na televiziji N1, pre neko veče, bilo je povod da Saša Radulović, lider pokreta Dosta je bilo, obelodani razloge zbog kojih pre dve godine nije postao član Živkovićeve stranke, a to je - zahtev da Živković, kao nekredibilan političar, ne bude predsednik partije

Živković je početkom ove sedmice, gostujući na N1, rekao da do saradnje sa Radulovićem i Pavlovićem nije došlo, jer su njihovi zahtevi - da Nova stranka bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << novi G17, a da preko njih dvojice "ima link" prema Aleksandru Vučiću - bili neprihvatljivi.

Radulović i Pavlović tvrde, juče i danas, da je razlog sasvim drugačiji , tačnije - da je njihov zahtev bio da Živković ne bude predsednik stranke.

"Zoran Živković je, očigledno zatečen pitanjem Jugoslava Ćosića, izneo nekoliko neistina o razgovorima koje je u julu 2013. godine vodio sa Sašom Radulovićem i Dušanom Pavlovićem", objavljeno je u sredu na sajtu Pokreta Dosta je bilo.

Takođe, objavljen je i tekst Dušana Pavlovića sa njegovog bloga, u kojem se navodi da su Živkoviću pre sastanka u julu 2013. poslali dva dokumenta, jedan pod nazivom "Zašto ne želim ponovo da budem predsednik vlade", a drugi bez naslova.

"Predložili smo Živkoviću da postanemo potpredsednici stranke ako on zauzvrat prihvati ono što smo napisali u ta dva dokumenta. Živković je odbio skoro sve. Više nikada o tome nismo pričali posle 18. jula", navedeno je u Pavlovićevom tekstu.

Danas je na sajtu Radulovićevog Pokreta objavljeno novo saopštenje, u kojem se navodi da su Radulović i Pavlović u to vreme dosta razgovarali o stanju na političkoj sceni Srbije i "bili saglasni sa tim da DS nije ništa naučio iz izbornog poraza i da je potrebna nova politička opcija koja će ponovo konsolidovati petooktobarsko biračko telo".

Negde u to vreme je i stigao poziv Zorana Živkovića da dođemo na razgovor o našem pristupanju Novoj Stranci, na koji smo se odazvali, navodi Radulović i ističe:

"Dušan i ja smo u startu bili saglasni da tu novu političku opciju ne može da vodi Zoran Živković. I da, po našem mišljenju, on nema ni znanje, ni kredibilitet za to".

"To smo mu i rekli", navodi se u saopštenju.

"Tvrdnja oko G17 je apsurdna. Potpuna je laž i da smo, bilo Dušan bilo ja, nudili nekakvu vezu sa Aleksandrom Vučićem. Ni Dušan ni ja nismo ni poznavali Aleksandra Vučića u to vreme", navodi dalje Radulović.

On piše da razume da je Živkoviću bilo teško da odgovori na pitanje zašto razgovori nisu uspeli:

"Teško je kazati: zato što nisu mislili da sam ja dobar da budem predsednik stranke. Ali, ne razumem da izmišlja razloge i govori neistine. Jedini razlog zbog koga razgovori nisu uspeli je naš zahtev da on ne može da bude predsednik stranke".
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.