Prvi asfalt za ulice u Višnjičkoj banji

Izvor: Studio B, 06.Mar.2012, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi asfalt za ulice u Višnjičkoj banji

Deca iz Ulice 114. nova u Višnjičkoj banji uskoro će svoje bicikle moći da oprobaju na novoj podlozi jer će blato i prašinu, koji su do sada bili njihova svakodnevica, zameniti prvi asfalt.

Goran Puzović ima dvoje male dece i kaže da će im asfalt unaprediti život. U njegovoj ulici stanuje 15 male dece, uzrasta od dve do četiri godine. Goran dodaje da je njegov kraj, u kome živi poslednjih pet godina, samo sedam kilometara udaljen od centra, idealan je za život i samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je asfalt nedostajao.

Ulica u Višnjičkoj banji dobiće asfalt u dužini od 300 metara, a Goranov komšija Milan Rodić kaže da je jedan njen deo imao nekakvu podlogu, po kojoj je „bolje bilo ići peške nego autom". On je zadovoljan dosadašnjim radovima, kao i time što će sada lakše prolaziti svojom ulicom.

Prema rečima direktorke Direkcije za puteve Ivane Vuletić, u tom delu Palilule, sa završetkom asfaltiranja u Ulici 114. nova, ukupno će biti urađen jedan kilometar novog asfalta. Ona je dodala da su radovi u gradu počeli čim su vremenske prilike to dozvolile. Paralelno se radi određen broj ulica koje zbog zime i snega nisu završene i ulice koje su u ovogodišnjem planu Direkcije. Kako je istakla, u ovoj godini u Beogradu će biti asfaltirano više od 350 ulica.

Radovi su u punom jeku, pa je tako Ulica vinogradarski venac na Ceraku danas dobila 200 metara trotoara. Raster ploče, po kojima je bilo teško hodati ili gurati kolica, sklonjene su i urađen je asfalt. Sada je prilaz novom vrtiću „Plava ptica" znatno olakšan.

Marija svakodnevno vozi dvogodišnju Jovanu u vrtić i kaže da je prethodna podloga bila nezgodna za hodanje jer se otvori na pločama nakon kiša napune vodom i kada prelazi preko njih „bude morka do kolena". Maloj Jovani će biti udobna vožnja po ravnoj podlozi, kaže mama Marija, jer se više neće „truckati i zbog toga plakati".

Kosmajska ulica na Ceraku dobiće novi trotoar. Tokom predstojećeg vikenda, trotoar će biti urađen u dužini od 400 metara i to od OŠ „Ujedinjene nacije" ka vrtiću u Jablaničkoj ulici.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

PRVI ASFALT ZA ULICE U VIŠNJIČKOJ BANJI

Izvor: Kurir, 06.Mar.2012

Ulica 114.nove u Višnjičkoj banji dobiće asfalt u dužini od 300 metara..BEOGRAD - Deca iz Ulice 114. nove u Višnjičkoj banji uskoro će svoje bicikle moći da oprobaju na novoj podlozi jer će blato i prašinu, koji su do sada bili njihova svakodnevica, zameniti prvi asfalt...Goran Puzović ima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.