Prva žrtva ebole bilo dvogodišnje dete

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žrtva ebole bilo dvogodišnje dete

Naučnici tvrde da je prva žrtva nove epidemije ebole dvogodišnji dečak iz Gvineje.

Grupa uglednih naučnika u magazinu "New England Journal of Medicine" je objavila rezultate istraživanja u vezi sa virusom ebole. U istraživanju su istakli da je prva žrtva ebole bilo dvogodišnje dete koje je preminulo 6. decembra 2013. godine na graničnom području Sijera Leonea i Liberije.

Samo sedam dana nakon smrti deteta, njegova majka, sestra i baka, koji su imali povišenu temperaturu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << povraćanje i proliv, takođe su preminuli od smrtonosnog virusa. Naučnici tvrde da su se nakon njih virusom ebole zarazili i jedan lekar iz tog mesta kao i dve osobe koje su bile na sahrani preminulih.

Prema mišljenju naučnika, virus ebole se preko ovih osoba proširio na druge meštane.

Napominje se da je opasnost od virusa ebole u Gvineji uočena tek nakon što je blizu 10 osoba umrlo.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, broj umrlih used zaraze virusom ebole je dostigao 1.000, a virus je najviše pogodio Gvineju, Sijera Leone i Liberiju.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.