Podignuta optužnica protiv Jašarevića

Izvor: S media, 23.Apr.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Jašarevića

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je danas da je podiglo optužnicu za teroristički napad na zgradu ambasade SAD u Sarajevu, počinjen 28. oktobra prošle godine.

Pogledajte ekskluzivne fotografije nove baze vehabija u Maglaju! (FOTO)

Vehabija zapalio džamiju, imam se ugušio (VIDEO)

BiH: Obuka vehabija u školama! (VIDEO)

U saopštenju se ne navodi koliko je osoba obuhvaćeno optužnicom, a iz tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << najavljuju da će više informacija o optužnici biti poznato tokom dana.

Pripadnik radikalnog vehabističkog pokreta iz Novog Pazara, Mevlid Jašarević pucao je 28. oktobra prošle godine na zgradu ambasade SAD u Sarajevu iz automatske puške kalašnjikov i teško ranio jednog pripadnika policije.

Mevlid Jašarević je nakon toga pogođen snajperskim hicem u nogu i uhapšen, od kada se nalazi u pritvoru.

Osim njega, u Gornjoj Maoči kod Brčkog kasnije su uhapšene još tri osobe, medju kojima i vodja vehabijske zajednice, Nusret Imamović.

(Beta)

FOTO: AP/Beta
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.