Paketići za srećniju godinu

Izvor: RTS, 24.Dec.2011, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paketići za srećniju godinu

Priredba za decu ometenu u razvoju iz Doma "Sremčica" održana je na Trgu Nikole Pašića, u okviru humanitarne akcije "Moto Deda Mraz za decu Sremčice". I Uprava Kliničkog centra Srbije organizovala je akciju dodele paketića kako bi obradovala najmlađe pacijente i olakšala im dane provedene na lečenju.

U susret Novoj godini počela je i dodela novogodišnjih paketića. Novogodišnja priredba za decu i omladinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ometenu u razvoju iz Doma "Sremčica" održana je na Trgu Nikole Pašića, u okviru humanitarne akcije "Moto Deda Mraz za decu Sremčice".

Oko 200 deda Mrazeva pristiglih na motociklima mališanima su podeleli novogodišnje paketiće. Ovo je prva godina da bajkeri izvode iz Doma decu i omladinu ometenu u razvoju. Prethodne četiri godine išli su u Sremčicu, pravili program i dodeljivali paketiće.

Milka Minić iz Doma štićenika "Sremčica", kaže da je "važno je da su prijatelji bajkeri i ove Nove godine sa decom, da su ih obradovali svojim dolaskom i svi su iskoračili i zajedno izašli na Trg. "To je najvažnije, a paketići su sekundarna stvar", dodaje Milka Minić.

"Oni nas jako dobro prepoznaju, vole da nas vide. To su ti inkluzivni programi na delu, gde sa jednom energijom ljudi koji su bajkeristi i deca koja imaju posebne potrebe prave jednu jako dobru i kvalitetnu simbiozu", kaže Zoran Livaja iz Asocijacije motociklista Srbije.

I Uprava Kliničkog centra Srbije organizovala je akciju dodele paketića kako bi obradovala najmlađe pacijente i olakšala im dane provedene na lečenju.

"Svi smo mi najosetljiviji na decu i ovo je specifičan trenutak za sve nas, a deda Mraz je ove godine jedan od hirurga KBC, tako, kada su deca u pitanju, pokušavamo da izađemo maksimalno u susret", kaže Đorđe Bajec, direktor Kliničkog centra Srbije.

Deda Mraz je na oduševljenje dece došao i na Adu Ciganliju. Ronioci su sproveli Deda Mraza tajnim podvodnim putevima koji su potom izronili na Adu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.