Otkrivena tajna srećnog braka

Izvor: B92, 03.Dec.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena tajna srećnog braka

Aktivan i kvalitetan seksualni život usko je povezan sa srećom i zadovoljstvom u braku, kao i sa životom u celini, pokazala je nova studija.

Rezultati istraživanja koje je sproveo General Social Surveys baziraju se na anketi sprovedenoj nad 238 oženjenih parova starijih od 65 godina, a pokazuju da je čest i redovan seks jedan od preduslova bračne sreće. Čak i u poređenju sa ostalim faktorima, kao što su godine, pol, zdravlje i financijsko zadovoljstvo, seks se pokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao ključan faktor srećnog braka.

Čak 60 odsto parova koji praktikuju seks više od jednom mesečno izjavilo je da su zadovoljni svojim životom, za razliku od 40 odsto parova koji u seksu uživaju znatno ređe, a 80 posto parova koji su priznali da u seksu uživaju češće od jednom mesečno izuzetno su zadovoljni životom, pokazali su rezultati istraživanja predstavljeni na godišnjem gerontološkom sastanku u Bostonu.

"Ova studija će pomoći da se bavimo razlozima i uzrocima koji starije osobe sprečavaju da uživaju u seksualnom životu", rekla je vođa istraživanja Ejdrian Džekson, prof. na Poljoprivrednom fakultetu na Floridi.

"Pojašnjenje veze između seksa i sreće pomoći će nam u razvoju i organizaciji specifičnih intervencija na području seksualnoga zdravlja ovog rastućeg segmenta naše populacije", dodala je ona.

Foto: andyvde / www.sxc.hu
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkrivena tajna srećnog braka

Izvor: medio.rs, 03.Dec.2011

Aktivan i kvalitetan seksualni život usko je povezan sa srećom i zadovoljstvom u braku, kao i sa životom u celini, pokazala je nova studija.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.