Osetljive teme iza Nove godine

Izvor: B92, 17.Nov.2012, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Osetljive teme iza Nove godine"

Priština -- Premijeri Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić će o osetljivim temama razgovarati posle novogodišnjih praznika, piše Koha ditore.

Prema međunarodnom zvaničniku bliskom kabinetu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, na sledećem sastanku, koji će se održati početkom decembra, nastaviće se razgovori o kancelarija za vezu između dve zemlje, sporazumu o integrisanom upravljanjom (IBM), izgradnji auto-puta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Priština-Niš i realizaciji sporazuma postignutih u Briselu.

"Osetljive teme će se otvoriti posle Nove godine. Za sada su teme otvaranje kancelarija za vezu i integrisano upravljanje granicom", kazao je taj zvaničnik za prištinski dnevnik.

On je naveo da će se premijeri Kosova i Srbije na sastanku u decembru saglasiti o ostvarivanju sporazuma o integrisanom upravljanju granicama o kojima tehničke grupe intenzivno razgovaraju već duže vreme.

Očekuje se da se tada takođe postigne napredak i o izgradnji auto- puta Priština-Niš za koji je EU pokazala spremnost da pomogne u finansiranju.

Prema tom izvoru, ne očekuje se neki značajniji pomak što se tiče ostvaranja kancelarija za vezu između dve zemlje, posto je Dačić na drugom sastanku izneo više primedbi.

Premijer Kosova će na narednom sastanku informisati o napretku u stvaranju posebne jedinice Policije Kosova koja će obezbeđivati srpske istorijske, verske i kulturne spomenike na Kosovu, dodao je izvor dnevnika.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.